Radionice za djecu i večeri društvenih igara

Dječiji edukativni centar Pčelica i OŠ “21. maj”, u saradnji sa Ministarstvom kulture, prvi put organizuju manifestaciju Dani evropske baštine, od danas do 2. oktobra u Podgorici.

Program manifestacije Dani evropske bastine obuhvata edukativne radionice o našem narodnom i umjetničkom stvaralaštvu za djecu, organizovanje online porodičnih večeri društvenih igara i postavljanje info tabli o istoriji osnovnih škola u Podgorici u izlozima dječijih radnji i knjižara.

Projekat  Tragamo za prošlošću u pisanim djelima obuhvata dvije aktivnosti, od kojih je prva Naše narodno i umjetničko stvaralaštvo. Ta manifestacija, namijenjena djeci uzrasta od sedam do 14 godina, organizovana je već danas u gradskoj biblioteci “Radosav Ljumović” u Podgorici.

Drugi dio aktivnosti – U svijetu bajki biće organizovan u OŠ “21.maj” u Podgorici u petak 2. oktobra od 9 časova, uz poštovanje svih mjera NKT-a.

“Na ovim radionica, voditeljka će uvesti djecu u svijet poznatih svjetskih bajki, čitaće zajedno kraće verzije ovih velikih svjetskih književnih djela koja traju generacijama, da bi na kraju djeca dobila zadatke da izmjene kraj bajke ili neki njen segment. Članovi NVO DEC Pčelica, koji pohađaju školu u Podgorici, dobiće zadatke da istraže istoriju svoje škole i napišu eseje o školama nekada i sada. Njihovi radovi naći će se u izlozima dječijih radnji u Podgorici u period od 1. do 7. oktobra”, saopšteno je iz NVO Pčelica.

Sva djeca iz Crne Gore će, kako su naveli, imati priliku da učestvuju u online  izazovu da 28. ili 29.septembra, da u svojim domovima organizuju veče društvenih igara i pošalju fotografije, koje će biti objavljene u posebnom albumu na društvenim mrežama NVO DEC Pčelica.

“Cilj ove aktivnosti je da podstakne  porodice da kvalitetno provode svoje vrijeme, da se djeca pred početak školske godine i nakon dugog i stresnog perioda opuste i uživaju u porodičnoj atmosferi. Porodica je osnovna jedinica svakog društva, pa se kao takva od davnina njeguje i podržava. Djeca i roditelji će uživati u ispunjenju ovog zadatka, a pregledajući fotografije drugih učesnika dobiće ideju i motivaciju da češće organizuju iste ili slične večeri koje će obogatiti njihovu vezu i odnose. Sve aktivnosti su besplatne, biće organizovane uz poštovanje mjera NKT-a, a o svim detaljima informacije se mogu dobiti pozivom na broj 069 407 834 ili na www.nvopcelica.blogspot.com.”, poručili su iz Pčelice.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply