Produženi boravak za po jedno dijete

U Resursnom centru za djecu i mlade Podgorica biće otvoren produženi boravak koji će raditi do 15 sati i u njemu će moći da boravi samo po jedno dijete najviše dva sata.

“Djeca će se smjenjivati, jer su uključeni u različite programe. Nakon tretmana idu u produženi boravak, ali tu ne mogu biti konstantno, već svega dva sata”, kazala je direktor RC Podgorica Mirjana Popović.

Ona ističe da su se kroz akcioni plan vodili opštim preporukama Ministarstva prosvjete i Instituta za javno zdravlje.

“Napravili smo plan nastave za osnovnu školu do šestog razreda, jer ostali pohađaju nastavu od kuće. Što se tiče srednje škole prvi razred će dolaziti, a ostali rade od kuće. Sva djeca koja uče online imaju mogućnost dva puta mjesečno, a ako se ukaže potreba i više, da odrade konsultacije u školi. Imamo program rane intervencije. Tu ćemo imati individualni rad. Djeca će dolaziti na individualne tretmane kod stručnjaka. Između tretmana imaju mogućnost boravka u Centru za rani rast i razvoj, ali opet ne duže od sat vremena. Neka djeca neće moći da nose maske zbog smetnji. Ima učenika sa respiratornim problemima, motoričkim i distrofijom mišića i nije moguće da nose maske, jer je to atak na njihovo zdravlje. Medicinsko osoblje će kontrolisati temperaturu, a roditelji neće moći da ulaze u ustanovu”, navodi Popović.

Izvor: Dan

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply