Novi servis za naručivanje potvrda za vrtić

Roditelji djece koja će 1.oktobra krenuti u vrtiće potvrde od izabranih ljekara sada mogu dobiti putem novog servisa Potvrde o zdravstvenoj sposobnosti djece za upis u predškolske ustanove, koji je obezbijedio Fond za zdravstveno osiguranje.

Više roditelja se požalilo da ne može da pridobije navedenu potvrdu zbog toga što na aplikaciji e-zdravlje za tu vrstu usluge nema opcije.

Kako je kazao direktor FZO Sead Čirgić, o ovom problemu ih je 22. septembra obavijestio Dom zdravlja Podgorica i problem je riješen u roku od dva dana.

“Obavještavamo roditelje djece predškolskog uzrasta da smo na osnovu zahtjeva DZPG od 22.septembra, u okviru servisa eNaručivanje/eNaručivanjePotvrde obezbijedili novi servis Potvrde o zdravstvenoj sposobnosti djece za upis u predškolske ustanove. U roku od dva dana preduzeli smo sve neophodne aktivnosti u dijelu tehničke realizacije, i od 24.septembra novi servis stavili u funkciju. To znači da je ova potvrda već dostupna osiguranicima, u okviru servisa eNaručivanje, na portalu i mobilnim apikacijama platformi eZdravlje”,  istakao je Čirgić.

Kako je naglasio, problem je brzo riješen, kako bi se odgovorilo izazovima aktuelne epidemiološke situacije.

“Nastojanja Fonda za zdravstveno osiguranje su između ostalog da kroz proces digitalizacije zdravstvenog sistema odgovori i izazovima aktuelne epidemiološke situacije i da kroz servise obezbijedi pristup sistemu zdravstvene zaštite bez odlaska kod ljekara, kako bi u najvećoj mogućoj mjeri smanjili broj kontakata između ljekara i pacijenata”, dodaje Čirgić

Izvor: Dnevne novine

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply