Produženi boravak za 90 đaka prva tri razreda

Podgorička OŠ “Savo Pejanović” organizovaće od 1. oktobra produženi boravak za oko 90 mališana prva tri razreda. Prema riječima direktorke te škole Biljane Krivokapić, upravo to je bio i najveći izazov tokom priprema za početak školske godine, jer je trebalo osposobiti više prostorija za boravak djece.

“Trudili smo se da, kao i ranije, izađemo u susret svim zaposlenim roditeljima kojima je ova usluga od velikog značaja. Jutarnje čuvanje i produženi boravak će raditi od 7 do 16 časova, a učenici će biti raspoređeni u tri učionice. Na raspolaganju im je i sala za fizičko”, istakla je Krivokapić, ocjenjujući da su u toj školi uoči početka uspjeli da organizuju sve kako bi svako dijete dobilo jednake mogućnosti za sticanje znanja.

Prvi dan školovanja je najbitniji za svakog đaka, pa su, kako je navela,  vodili računa i o samom prijemu prvaka.

“Prijem će biti organizovan za sva tri odjeljenja sa razmacima od pola sata, kako bi se izbjegle gužve. Ponosni smo i na organizaciju konsultacija za učenike VII, VIII i IX razreda. Kao što je i preporučeno, učenici jednog odjeljenja će biti podijeljeni u dvije grupe, najviše po 15 đaka. Izradili smo raspored tako da svake druge sedmice jedna grupa, ukoliko ima potrebu za konsultacijama, provodi cijelu radnu nedjelju u školi”, kazala je Krivokapić.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply