Za prvake Oktoiha produženi boravak u sali

Produženi boravak za đake prvake podgoričke OŠ “Oktoih” biće organizovan u fiskulturnoj sali. U toj školi spremni su da od 1.oktobra u sali, površine oko 500 kvadrata, obezbijede sve uslove za boravak oko 80 đaka prije i poslije časova.

Kako je saopštila direktorica škole Mirjana Radulović, u skladu sa preporukama Ministarstva prosvjete i Instituta za javno zdravlje, na takav vid organizovanja produženog boravka odlučili su se kako bi izašli u susret roditeljima.

“Sala je površine oko 500 metara kvadratnih i na tom prostoru može da boravi oko 80 učenika. Na ovaj potez smo se odlučili kako bi izašli u susret roditeljima. Do 12 časova sa djecom će aktivnosti raditi pet profesora fizičkog vaspitanja, dok će ih od 12 preuzimati vaspitači. To znači da ćemo imati 12 ili 13 osoba koje će raditi sa djecom u produženom boravku. Tamo ćemo prenijeti i potreban mobilijar, a postavićemo i strunjače. Stolove i stolice ćemo moći da pomjeramo, kako bi se organizovale sve neophodne aktivnosti”, kazala je Radulović.

Ona je istakla da je u školi održan sastanak sa Savjetom roditelja i predočen plan i program rada.

“Što se tiče razreda koji prate onlajn nastavu, učenici trećeg ciklusa će imati petnaestodnevne konsultacije. Za njih smo organizovali prostor za dolazak na konsultacije za predmete kod kojih obično imaju poteškoće u savladavanju gradiva, poput matematike, hemije, fizike, crnogorski, bosanski, srpski i hrvatski i engleski jezik. Za sve ostale predmete će takođe, po potrebi, biti organizovane konsultacije. Tako će nastavnici imati svoje termine i iz biologije, istorije, geografije, informatike i vještina. Prije podne ćemo imati tri slobodne učionice, a poslijepodne pet. Imamo jedno krilo škole, gdje će oni dolaziti na konsultacije, tako da se neće miješati sa nižim uzrastima, a ulaziće na sporedna vrata”, zaključila je Radulović.

Izvor: Dan

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply