Počela prijava za kurs Nobels Explorers

Djeca iz Crne Gore, uzrasta od 8 do 18 godina, imaju priliku da ove godine besplatno pohađaju internacionalni online kurs Nobel Explorers, koji je namijenjen usvajanju tehničkih vještina (kodiranje, veb dizajn, robotika), kao i  građenju ljudskih vještina – sposobnosti komunikacije, timskog rada, liderstva i radne etike.

Projekat se u Crnoj Gori realizuje u saradnji sa udruženjem Roditelji, a svi zainteresovani mogu poslati prijave za svoju djecu na e- mail adresu [email protected] u kojima treba navesti ime, prezime, uzrast i kontakt.

Tokom uvodnog programa, koji će tokom četiri sedmice imati četiri susreta, vaše dijete će imati priliku da doživi nesvakidašnje iskustvo, da kreira sopstveni projekat i bude dio internacionalnog tima. Prijem i formiranje novih grupa će biti kontinuirani, sve dok bude zainteresovanih.

Djeca će raditi sa vršnjacima iz svih krajeva svijeta – iz različitih zemalja i kultura. Time će imati priliku da razviju sposobnost timskog rada, ali i liderske vještine. Imaće priliku da usvoje određena praktična znanja (kodiranje i veb dizajn, robotika, programiranje). To će biti prilika i da vježbaju konverzacijski engleski, da napreduje i svoje znanje i vještine prenesu drugima. Kurs Nobel Explorers pruža djeci priliku da se povežu i uče od djece iz drugih kultura, stvore nova prijateljstva i da se zabave dok stvaraju i uče.

Rad je organizovan u manjim grupama. Časove vode Nobelovi pripravnici, koji su i sami prošli ovaj program. Na kraju svakog projekta organizuje se online izložba, na kojoj djeca imaju priliku da zajednički prezentuju svoj rad i podijele ga sa porodicama i prijateljima. Nakon uvodnog kursa, polaznicima je omogućeno da nastave sa nizom drugih besplatnih online kurseva koji su u ponudi Nobela. Moguće je i napredovanje u okviru programa za pripravnike i time i sticanja mogućnosti za dalje usavršavanje.

Za djecu čiji konverzacijski engleski još nije na dovoljnom nivou da mogu da prate i učestvuju omogućeni su besplatni časovi, dok ne steknu znanje i samopouzdanje da se uključe u program.

Svi zainteresovani imaju mogućnost pristupanja Facebook grupi roditelja djece koja su u programima Nobela, kao i mogućnost praćenja svakog segmenta rada grupe u kojoj se dijete nalazi.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply