Istorijska slikovnica uskoro za podgoričke mališane

Gradsko pozorište Podgorica počelo je sa probama velike istorijske slikovnice pod radnim nazivom “Mali i veliki zajedno u grad”, u režiji Ferida Karajice, a po tekstu Stevana Koprivice i Dragane Tripković. Performans će biti izveden na pet punktova u Podgorici 3. i 4. oktobra u 12 sati.

Kako je saopšteno iz Gradskog pozorišta, djeca, kao i njihovi roditelji imaće priliku da se upoznaju sa znamenitim ličnostima iz crnogorske istorije Ivanom Crnojevićem, Njegošem, kraljem Nikolom, Blažom Jovanovićem i Draganom Radulovićem, kroz jedan interesantan dramski narativ i strukturu sastavljenu od dijaloga, interakcije, scenskog pokreta, koreografije i muzike, uz veselu i edikativnu atmosferu. 

“Projekat se realizuje u saradnji sa Fakultetom dramskih umjetnosti sa Cetinja i uz pomoć Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada. Tako će četrnaest studenata imati priliku da rade sa velikim lutkama od po tri metra i da steknu iskustvo u uličnom teatru, što je na ovim prostorima veoma rijetko. Mnogima od njih ovo će biti prvi profesionalni angažman. Ovim projektom nastavljamo teatarsku politiku angažovanja mladih domaćih autora. Osim studenata u performansu će učestvovati i glumac Gradskog pozorišta Davor Dragojević”, saopštili su iz Gradskog pozorišta.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply