Vrtićka jedinica zatvorena, roditelji da prepišu djecu

Foto: Vijesti

Roditelji djece predškolskog uzrasta vrtića Bubamara II, smještenog u OŠ “Savo Pejanović” u centru Podgorice, obaviješteni su danas, 20 dana pred početak nove školske godine, da moraju prepisati djecu u neku drugu vrtićku jedinicu. O tome da vrtićka jedinica Bubamara II prestaje sa radom obavijestio ih je direktor Javne predškolske ustanove “Đina Vrbica” u Podgorici Vuk Stanišić, koji im je kao rješenje ponudio da svoju djecu  upišu u neki od vrtića u Staroj Varoši, na Draču ili Zabjelu.

Više roditelja obratilo se danas tim povodom Udruženju Roditelji, zatečeni odlukom uprave vrtića i predloženim rješenjima. Posebno ih brine što će njihova djeca, od kojih većina već godinama imaju iste vaspitačice i iste grupe, opet morati, u već otežanim uslovima, da prolaze kroz period adaptacije na novo okruženje.

Roditelji objašnjavaju da neki od njih imaju i djecu koja su upisana u obližnji vrtić Bubamara I, pa bi to značilo da ih daju na čuvanje predškolskim jedinicima u različitim djelovima grada. Kako su kazali, planiraju da se obrate Ministarstvu prosvjete, jer neće dozvoliti da njihova djeca ispaštaju zbog ove odluke.   

“Obavještavamo vas da od školske 2020/21. godine vaspitna jedinica Bubamara II prestaje sa radom. Naime, u OŠ “Savo Pejanović” upisan je veći broj djece, te se iz tog razloga prostorni kapaciteti ne mogu ustupiti na korišćenje toj ustanovi”, naveo je Stanišić u obavještenju koje je uputio danas roditeljima.

Djecu starijeg uzrasta (5-6 godina) roditelji mogu prepisati u okolne vaspitne jedinice „Jelena Ćetković II“  (JU OŠ 21. maj, Ulica V proleterske bb) i Stara Varoš (Ulica Špira Mugoše br. 12), kao i u Mogli u Ulici princeze Ksenije br. 6 na Zabjelu.

Oni do 14. septembra treba da obavijeste vaspitače koju vaspitnu jedinicu će dijete pohađati.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply