Upoznajte Zdravoljupce 2

Autorke: Petra (8) i Martina (6) Vujisić

Sponzorisana objava

Sigurno ste i sami, kao djeca, imali omiljenu igračku, omiljenog super heroja, ili junaka nekog crtanog filma. Bez obzira šta su stariji govorili, ništa nije moglo zamijeniti taj lik i sigurno ga se i danas dobro sjećate.

Neke igračke su bile poklon drage osobe, neke smo prosto voljeli zato što su ih svi voljeli, a neke samo zato što smo uz njih mogli mirno zaspati. Kakve god da su, igračke igraju važnu ulogu u razvoju djeteta, jer podstiču kreativnost i razvijaju društvene i jezičke vještine. Ono za šta se vežemo u djetinjstvu, ostaje urezano u sjećanju jako dugo i obično izaziva neke lijepe uspomene.

Šta Zdravoljupce čini dobrim prijateljima mališana?

Zdravoljupci nisu heroji nekog stripa ili planetarno popularnog crtanog filma. Oni nemaju moć da lete, nestanu, čitaju misli ili pomjeraju stvari pogledom ili pokretom. Ipak, nisu ni samo obične plišane igračke. Njih odlikuju istinske „super moći“ – pregršt vitamina i minerala od kojeg će mališani izrasti u zdrave i jake ljude. Zamišljeni su tako da jasnim, kratkim i poučnim stihovima, prilagođenim djetetu, predstave sve vrijednosti koje ih čine važnim, posebnim i snažnim.

Ko čini družinu Zdravoljupci 2?

Bundeva Cuca – bogata je vitaminima i mineralima koji podstiču dobro varenje i rad želuca. Njeno sjeme, osim što je dobra zamjena nezdravim grickalicama, donosi čak dvadeset puta veću kalorijsku vrijednost od ploda. Možda niste znali, ali se većina ovih važnih komponenti nalazi baš u zelenom omotaču špica, pa ih nemojte ljuštiti.

Šljiva Lili – za zdrave zube i kosti zadužen je njen vitamin K. Ovo nije samo važno mališanima koji treba da njeguju zdrave zube i kosti, već i starijoj generaciji u sprečavanju osteoporoze. Šljiva je sezonsko voće, ali je jednako hranljiva i korisna i u sušenom obliku.

Karfiol Kole – ni većina odraslih ga ne bira za svoj obrok, a kamoli djeca. Zašto? Teško je objasniti. Međutim, karfiol je sjajan za čišćenje organizma od svih štetnih enzima i odličan je saveznik u borbi protiv gojaznosti, kako kod djece, tako i odraslih. Ovaj član porodice kupusa, snažan je i u zaštiti od kancera.

Lubenica Mica – djeca je uglavnom vole, jer je sočna i slatka. Većina njih je zbog toga doživljava kao voće, iako spada u povrće. Ono što je važnije je što svojim visokim sadržajem tečnosti pomaže radu bubrega i time eliminiše toksine iz organizma.

Ananas Aki – izuzetno hranljiv, a niskokaloričan. Ananas se preporučuje za očuvanje zdravlja kože i dobar je za njenu regeneraciju, naročito za brže zarastanje rana, odnosno kod brojnih povreda, bolova u mišićma i kod uganuća. Zanimljivo je i to što pomaže u borbi protiv celulita i bora.

Celer Cvele –  često zovu ga i „čistačem organizma“, a naročito krvi. Dobar je za probavu, održava zdravlje mokraćnog sistema i jača imuni sistem. Nešto što možda i niste znali -grickanje svježe stabljike celera ili ispijanje celerovog soka može ukloniti neugodan zadah iz usta.

I na kraju, omiljeni plišani drugari, koje možete naći samo u IDEA prodavnicama, više su od igrački. Prije svega, napravljeni su od izuzetno kvalitetnih materijala, što je važno iz ugla bezbjednih igrački za upotrebu, a takođe podstiču pozitivne promjene u ishrani djece, promovišući unos svježeg voća i povrća.

Sakupljanje naljepnica traje do 4. novembra, a plišane igračke se mogu kupiti do 18. novembra 2020. godine. Za svakih potrošenih 4 eura u Idei, dobija se jedna naljepnica na kasi, a na prodajnim mjestima se mogu potražiti i označeni proizvode čijom kupovinom se dobijaju dodatne naljepnice.

Zdravoljupci, čije je izvorno ime The Goodness Gang, ideja su globalne kompanije TCC, koja djeluje u više od 50 zemalja širom Evrope. Trgovački lanci su na ovaj način veoma uspješno promovisali zdrave navike kod djece, a kompanija Mercator-CG nosilac je licence za Crnu Goru, gdje već drugu godinu sprovodi ovaj program.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply