Sjutra webinar o novom programu za mlade koji žele da volontiraju u EU

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i EU Info Centar, u saradnji sa Kontakt tačkom za program Erasmus+ Mladi u akciji organizuju sjutra webinar o programu Evropske unije Evropska inicijativa za solidarnost (EIS) namijenjenom, u okviru kojeg mladi mogu da se prijave za višemjesečno volontiranje u nekoj od zemalja članica EU.

Evropska inicijativa za solidarnost je program EU namijenjen mladima od 18 do 30 godine, koji žele da kroz volontiranje doprinesu razvoju zajednice, nauče nešto novo i steknu vrijedna iskustva rada i života u inostranstvu.

Webinar će poceti u ponedeljak, 24. avgusta u 19 sati, prijave se popunjavaju na ovom linku ——> PRIJAVA 

Planirano je da traje oko sat i po, zavisno od broja pitanja.

“Ako ste osoba koja voli izazove i spremni ste da pomognete drugima i doprinesete zajednici – onda ste na pravom mjestu, jer Evropska inicijativa za solidarnost okuplja mlade ljude sa ciljem izgradnje inkluzivnog društva i odgovara na društvene izazove!”, poručuju iz Delegacije EU.

Tokom webinara zainteresovani će imati priliku da čuju iskustva i priče mladih koji su već učestvovali u ovom pogramu i kako je to program doprinio njihovom ličnom i profesionalnom razvoju. Moći će da pitaju sve ono što ih interesuje u vezi sa programom.

“Nije neophodno da su studenti ili da posjeduju fakultetsku diplomu, kao ni savršeno znanje nekog jezika. Konkursi, koji su otvoreni tokom cijele godine, dostupni su na sajtu ovog programa, gdje je jasno navedeno šta je sve potrebno da biste se prijavili, a u većini slučajeva je to samo biografija sa propratnim motivationom pismom. Važno je naglasiti da su u okviru volonterskih projekata pokriveni svi troškovi kao što su: troškovi avionske karte, smještaja, osiguranja i kursa jezika, a mjesečno se dobija i džeparac”, objašnjavaju iz EU info centra.

Volontiranje može da traje od dva do 12 mjeseci i pokriva najrazličitije oblasti od kulture, ljudskih prava, medicine, zaštite životne sredine i drugih.

Projekti treba da odgovore na važne društvene izazove, doprinesu jačanju zajednice, dok istovremeno omogućavaju volonterima da steknu korisno iskustvo, vještine i kompetencije za njihov lični, obrazovni, socijalni, građanski i profesionalni razvoj.

“Evropska inicijativa za solidarnost nudi inspirativno i ohrabrujuće iskustvo mladim ljudima koji žele da pomognu, uče i razvijaju se. Mladi mogu da volontiraju u organizacijama u EU koje su akreditovane za taj program, a preko akreditovanih organizacija iz Crne Gore”, navode iz EU info centra.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply