Za nekoliko dana detalji oko organizacije nastave

Ministarstvo prosvjete najavilo je danas da će početkom naredne sedmice objaviti zvanične i detaljne informacije oko organizacije nastave u školama.

“Godina počinje 1. oktoba, pa je nepotrebno i kontraproduktivno preuranjeno plasiranje informacija mimo krovne institucije, jer će Ministarstvo prosvjete, što smo pokazali i odmah nakon prvog suočavanja sa koronavirusom, informisati roditelje i djecu na vrijeme, i prije svega odgovoriti svom zadatku”, navodi se u saopštenju.

Trenutno sa Institutom za javno zdravlje pripremaju modele funkcionisanja školske godine, koji će biti najbezbjedniji za djecu. Uporedo snimaju časove koji će biti podrška sistemu obrazovanja i koristan resurs čak i u redovnoj nastavi.

“Izbor da se ti materijali ne koriste kao zamjena za nastavu u septembru bio je svjestan, jer znamo koliko je važno iskoristiti sve mogućnosti za direktan kontakt u školi”, objašnjavaju u Ministarstvu.

Razumiju pojedinačne stavove o početku godine, ali je uloga da zaštite i zdravlje i znanje djece, koje u sistemu obrazovanja ima preko 100 hiljada.

Zbog toga mole za strpljenje.

“Na udarac koji je svim obrazovnim sistemima zadala pandemija odgovorili smo efikasno i brzo, te pokazali da naša djeca mogu da računaju na nas. Tako će biti i ovog puta”, poručuju iz Ministarstva prosvjete.

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply