NKT: Pripremajte redovan početak školske godine

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) preporučilo je Ministarstvu prosvjete i Institutu za javno zdravlje da pripreme i definišu pretpostavke za početak školske godine u redovnom terminu i u punom kapacitetu.

“Pohađanje nastave, boravak u školi i predškolskim ustanovama imaju nezamjenjivu obrazovno-vaspitnu ulogu. Stoga je potrebno pravovremeno pripremiti jasne preporuke kako bi se na zdravstveno bezbjedan način omogućilo redovno odvijanje aktivnosti u svim školskim i predškolskim ustanovama u državi”, piše u saopštenju nakon sjednice.

NKT je predložilo Ministarstvu zdravlja da se izmjenama i dopunama odgovarajućih naredbi omoguće politički skupovi u zatvorenom i na otvorenom prostoru uz ograničenje broja prisutnih i obavezno poštovanje propisanih epidemioloških mjera – održavanja distance, higijene ruku i nošenja zaštitnih maski.

Ova izmjena uslijedila je na zahtjev većeg broja političkih subjekata i iskazane potrebe za direktnom komunikacijom sa biračima i kvalitetnijeg prezentovanja izbornih programa i lista u predizbornom procesu.

Na otvorenom je dozvoljeno okupljanje do 100 lica, a u zatvorenom do 50, uz odgovornost političkih subjekata za organizaciju i poštovanje mjera tokom održavanja skupa.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply