Refundiraće troškove udžbenika za učenike prva tri razreda u Pljevljima

Pljevaljska lokalna uprava i Elektroprivreda ove godine obezbijedili su sredstva za komplete udžbenika svim učenicima prva tri razreda gradskih i seoskih osnovnih škola u Pljevljima – njih 617, koja će početkom školske godine refundirati roditeljima djece, saopšteno je iz Opštine Pljevlja.

“Na zadovoljstvo rukovodstva Opštine Pljevlja, vrijedna donacija nedostajućih sredstava od strane Elektroprivrede Crne Gore kao veoma značajne društveno – odgovorne kompanije i ove godine će nastaviti prošlogodišnji kontinuitet, s tim što je broj kompleta udžbenika znatno veći u odnosu na prošlu godinu”, navode oni.

Prema njihovim riječima, besplatne knjige za školsku 2020/2021. godinu dobija 415 đaka više nego prethodne, kada su udžbenici obezbijeđeni samo za učenike prvog razreda.

“Budžetom  za 2020. godinu Opština Pljevlja opredijelila je sredstva za refundiranje nabavke udžbenika polaznicima u osnovne škole u iznosu od 15.000 eura, a uspješnim dogovorom sa EPCG koja će svojom vrijednom donacijom koja neće biti manja od 13.000 eura, upotpuniti nedostajući iznos, obezbijediće se udžbenici za prva tri razreda. Vjerujemo da će ova akcija postati tradicionalna i da će značajno doprinijeti poboljšanju uslova školovanja mladih sugrađana kroz što veće finansijsko rasterećenje roditelja”, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Opštine Pljevlja.

Još jedan apel upućuju svim roditeljima učenika prva tri razreda, da kao i prethodne školske godine nabave svojim mališanima komplete udžbenika, a u septembru će sredstva biti refundirana.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply