Vjeruju da će se djeca u septembru naći u klupama, priprema se i plan podrške

Obrazovni sistem priprema se za redovan početak školske godine, što bi trebalo da čine i roditelji i đaci, saopšteno je danas iz Ministarstva prosvjete.

On će u narednim danima komunicirati sa Institutom za javno zdravlje, kako bi dobili potvrdu takvog stava.

Iz Ministarstva kažu da, s obzirom na očekivano interesovanje javnosti, imaju obavezu da saopšte svoj stav o početku školske godine. Ističu da je pojava koronavirusa sasvim jasno pokazala da nije ozbiljno davati dugoročne planove i obećanja, koja se u nekoliko dana mogu izmijeniti, usljed objektivnih okolnosti.

“Istovremeno, epidemiološka situacija se mijenja iz dana u dan, i jasno je da ozbiljan obrazovni sistem mora imati scenario podrške za takve nepredviđene situacije, koje jesu moguće u narednim nedjeljama i mjesecima”, tvrdi Ministarstvo prosvjete.

Upravo zato ‘e tokom avgusta snimati časovi za prvo tromjesečje, “isključivo kao “plan B”, a nikako kao već utvrđenu zamjenu za redovnu nastavu”.

“Ponovno snimanje video časova za sada ima za cilj da stvori bazu za obrazovni sistem, kako nas eventualno pogoršanje epidemiološke situacije ne bi zateklo nespremne. Ta baza će ipak, kako smo već rekli, vjerovatnije služiti samo kao podrška obrazovnom sistemu i biti koristan resurs đacima i nastavnicima u redovnoj nastavi”, obja[njavaju iy Ministarstva.

Nadaju se i vjeruju da će propisane mjere uticati na bolji razvoj epidemiološke situacije, i da će dobiti potvrdu i od nadležnih zdravstvenih institucija da djeca, na zadovoljstvo svih, u septembru mogu biti u školskim klupama.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply