Preminula je doktorka Paša Divanović

Čuvena pedijatrica podgoričkog Doma zdravlja Podgorica, Paša Divanović (64), preminula je u srijedu u Podgorici. Djeca i roditelji pamtiće je po korisnim savjetima, osmijehu i nježnom pristupu malim pacijentima.

Doktorka Divanović radila je 40 godina kao ljekar, od čega 33 kao pedijatar. Školovala se u Podgorici, a studije je završila na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.

“Dr Paša dala je nemjerljiv doprinos razvoju pedijatrije u Glavnom gradu i Crnoj Gori, a jedan je od osnivača Asocijacije za preventivnu pedijatriju Crne Gore. Kao iskusan pedijatar i pedagog bila je mentor generacijama pripravnika i mladih ljekara specijalizanata, kojima je nesebično prenosila svoje znanje i iskustvo”, saopštio je danas Dom zdravlja Podgorica.

Dr Paša je važila za jednog od najboljih pedijatara u Crno Gori, a svojom posvećenošću, toplini i savjetima zavrijedila je poštovanje kompletnog kolektiva Doma zdravlja Podgorica, svih kolega iz Crne Gore, kao i roditelja djece o čijem zdravlju je brinula.

“Četrdesetgodišnje iskustvo ljekara i tridesettrogodišnje kao pedijatra, naše drage doktorice Paše, bilo je protkano znanjem, stručnošću, profesionalizmom, ali i nježnošću, pažnjom i majčinskim odnosom prema svakom njenom malom pacijentu. I prepoznavala su to njena djeca, koja su sa puno povjerenja, ljubavi i bez straha dolazili kod svoje doktorice i kojima će sigurno najviše nedostajati”, piše u saopštenju Doma zdravlja.

U toj ustanovi kažu da su odlaskom dr Paše Divanović izgubili izvrsnog pedijatra, velikog čovjeka i nesebičnog prijatelja i druga.

Dobitnica je nagrade za najbolju doktoricu podgoričkog Doma zdravlja 2012. godine.

Gepostet von Roditelji.me am Freitag, 4. Oktober 2019

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply