Šta može umiriti stomačić vašeg djeteta

Sponzorisana objava

Novorođene bebe nerijetko imaju problema sa gasovima i grčićima koji im ne daju mira, zbog čega roditelji pokušavaju na različite načine da im pomognu, a jedan od njih su Pediakid Colicillus baby® kapi koje preporučuju iz apoteke Meditas.

Farmaceutkinja Maja Mijanović objašnjava da ove kapi protiv grčeva za novorođenčad i bebe, bez laktoze i glutena, su specijalno razvijena formula koja umiruje kolike i grčeve, i ograničava trbušne kontrakcije kod beba.

“Korišćenje Lactobacillus rhamnosus GG probiotika u vidu kapi Pediakid Collicilus baby® značajno smanjuje dijareju uzrokovanu antibiotskom terapijom i sprečava ponovno vraćanje neprijatnih simptoma koje sama dijareja uzrokuje. Ovaj probiotik jača imunitet odojčadi, beba, djece i efikasan je u borbi protiv spoljašnjih činioca, posebno infekcija respiratornog sistema i intestinalnih infekcija”, objašnjava ona.

Efikasan je, kako dodaje Mijanović, i u sprječavanju nastanka atopijskih oboljenja kod djece praćenih ekcemom, rinitisom i kašljem.

Ona poručuje roditeljima da olakšaju probleme djeteta sa svega 5 kapi ovog probiotika na dan. Mogu se razblažiti u čaši vode ili direktno nakapati na jezik, što je posebno značajno u momentima bolesti kada djeca nevoljno jedu i piju.

Mijanović kaže da gastrointestinalni sistem igra važnu ulogu u zdravlju ljudi i predstavlja ekosistem sa više od 400 različitih vrsta bakterija. Probiotici kao korisni mikroorganizmi kolonizuju i ubrzavaju kako sazrijevanje tako i oporavak intestinalne flore i intenzivno jačaju imuni sistem organizma.

Lactobacillus rhamnosus GG je otporan na dejstvo želudačne kiseline, a osigurava značajnu kolonizaciju crijeva zahvaljujući svom intenzivnom i brzom rastu.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply