Privatne predškolske ustanove traže hitno otvaranje vrtića

Foto: Ilustracija

Privatne predškolske ustanove pokrenule su peticiju za hitno otvaranje vrtića i poslale dopis Institutu za javno zdravlje od kojeg traže da razmotre opciju da se vrtići ne zatvaraju.

U Crnoj Gori je od danas obustavljen rad javnih i privatnih predškolskih ustanova, odlukom koju je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donijelo u ponedjeljak veče.

U obraćanju Institutu za javno zdravlje privatne predškolske ustanove navode da je nadležna inspekcija utvrdila da se pridržavaju svih propisanih mjera.

“Mjera koja je večeras izrečena u 9 i 30 h je krajnje neozbiljna baš zbog gore navedenog”, smatraju oni.

Dodaju da pritisak roditelja od trenutka objave ove odluke ne prestaje i pojašnjavaju da mnogi od njih nemaju ni vremena ni načina da se organizuju kako bi obezbijedili adekvatnu brigu za svoju djecu.

“Znamo da je prošli put planirano zatvaranje od 15 dana produženo na dva i po mjeseca što bi sada bilo nedopustivo! Molimo da razmotrite da se iz sistema isključe pozitivni na virus (dijete, vaspitač, grupa) nikako zatvaranje cijelih objekata! Tu smo da pomognemo u sprječavanju virusa, ali zatvaranje djelatnosti kako za roditelje tako i nas kao ustanove i našu egzistenciju je neprihvatljivo”, kažu iz privatnih predškolskih ustanova.

Peticiju je moguća potpisati na sljedećem linku —> Hitno otvaranje vrtića

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply