JPU Bambi: Kontaktiraćemo roditelje da pronađemo prelazno rješenje

Uprava javne predškolske ustanove Bambi, koja je zatvorena početkom sedmice zbog pojave koronavirusa među vaspitačima, pozvaće roditelje čija djeca idu u vrtić u toku ljetnjih mjeseci da bi provjerili kome od njih je ova vrsta usluge nužna, i pokušati da pronađe prelazno rješenje do uspostavljanja redovnog rada.

Direktoric ustanove, Katarina Hercegovac razgovarala je putem video poziva sa direktoricom JPU “Bambi” Katarinom Hercegovac i  u petak sa potpredsjednikom opštine Tivat Dejanom Maslovarom i predsjednicom Savjeta roditelja, Sanjom Vuković.

Ona ih je upoznala sa svim mjerama koje se u centralnom tivatskom vrtiću sprovode, uključujući i postupak detaljnog čišćenja i dezinfekcije prostorija. Posebna pažnja posvećuje se svim površinama i igračkama koje upotrebljavaju djeca.

Prema riječima Hercegovac, kolektiv poštuje izrečene mjere samoizolacije.

Ova javna predškolska ustanova u toku jula i avgusta organizuje rad u osam grupa, a ove godine je u njima bilo između 140 i 150 djece.

Maslovar je podsjetio da je Opština u nekoliko navrata apelovala na poslodavce da imaju razumjevanja za zaposlene čija djeca nisu u mogućnosti da pohađaju vrtić, i da ih određen period oslobode radnih obaveza.

“Mi smo spremni ukoliko je to potrebno, da nas roditelji koji jesu u problemu direktno kontaktiraju, kako bismo mi ukoliko je to moguće, posredovali u postizanju dogovora sa poslodavcem, a preduzećemo i druge aktivnosti po ovom pitanju”, naglasio je Maslovar.

Vuković je saopštila da roditelji strpljivo iščekuju nove informacije kada je u pitanja cjelokupna situacija.

Koronavirus je u nedjelju, 28. juna evidentiran kod jedne vaspitačice, nakon čega je ustanova obustavila prijem djece u centralnoj jedinici i područnoj vaspitnoj jedinici u Donjoj Lastvi. Nakon toga je testirao oko 60 djece i zaposlenih iz JPU Bambi.

Izvor: Boka news

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply