Sjutra nema okupljanja samohranih, dostupni putem maila

Grupa za podršku jednoroditeljskim porodicama udruženja Roditelji neće se okupljati u četvrtak, 2.jula zbog novih okolosti sa koronavirusom, a roditelji svoja pitanja mogu slati putem mail adrese [email protected].

Razvod je stresan i za dijete i za roditelje, ali jak stres roditelja ne smije da bude izgovor za zanemarivanje djeteta, opterećivanje djeteta odnosom među roditeljima, drugim problemima i slično. Ako su roditelji voljni da svoja negativna osjećanja ostave na trenutak po strani dok komuniciraju i usredsrijede se na dijete i zajedno djeluju kao tim, veće su šanse da će se dijete brže prilagoditi na razvod i nov život.

Tim za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama, udruženja Roditelij, na raspolaganju je svim roditeljima koji imaju nedoumice ili probleme u toku i nakon razvoda braka.

Udruženje Roditelji sprovodi projekat Psihološka i pravna podrška samohranim roditeljima i jačanje grupe za samopomoć, čiji je cilj zaštita prava djece kroz podizanje svijesti građana o medijaciji kao najboljem modelu za rješavanje brakorazvodnih sporova, koji finansira Ministarstvo pravde.

Odgovore na brojna pitanja koja se tiču razvoda roditelji mogu pronaći u Vodič Procedure u razvodu i izazovi samohranog roditeljstva 2019 (6 downloads) , koji je udruženje Roditelji objavilo prošle godine.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply