Počela gradnja vrtića u Bloku VI kapaciteta za 215 djece

Gradnja vrtića u Bloku VI, površine oko 1.600 m2 i kapaciteta za 215 djece, počela je danas a biće završena za godinu.

Vrtić se gradi iz kredita Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB), a novac za njegovu izgradnju obezbijeđen je još 2013. godine nakon peticije i potpisa preko 6 hiljada potpisa roditelja kojom su tada tražili hitnu gradnju novih objekata i/ili adaptaciju postojećih.

Iz Ministarstva provjete navode da je vrtić vrijedan preko dva miliona eura i da se gradi na zemljištu koje je ustupio Glavni grad.

„Vrtićem u Bloku VI zaokružujemo izgradnju vrtića na teritoriji Glavnog grada kroz prvi projekat sa CEB-om, u okviru kojeg su već izgrađena tri vrtića: u Zagoriču, Starom aerodromu i sada samostalnoj opštini Tuzi. Dodatno, već naredne godine možemo očekivati konkretne korake na novom projektu sa CEB-om, kroz koji će se samo u Podgorici graditi još četiri vrtića i to: u City kvartu, još jedan na Starom aerodromu, Zlatici i Tuškom putu. To znači da ćemo samo na teritoriji Glavnog grada iz saradnje sa CEB-om imati  sedam novih vrtića”, kazao je ministar Šehović.

On je dodao da je nedavno ugovoren projekat sa Evropskom investicionom bankom za totalnu rekonstrukciju dva vrtića u Podgorici, i druge planirane projekte.

Novi vrtić u Bloku VI sadržaće radne sobe, višenamjenski prostor, trijažu, prostor za preventivnu zdravstvenu zaštitu, kancelarije, čajnu kuhinju, perionicu, tehničke i ostale prateće prostorije.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply