Evo koji su državni vrtići dežurni ovog ljeta

Foto: Ilustracija

U Crnoj Gori će u toku ljeta raditi dežurni vrtići u 16 opština – Mojkovcu, Plužinama, Podgorici, Baru, Cetinju, Plavu, Budvi, Nikšiću, Danilovgradu, Beranama, Herceg Novom, Pljevljima, Ulcinju, Kotoru, Kolašinu i Tivtu.

Prema spisku koji su iz Ministarstva prosvjete dostavili udruženju Roditelji, u Mojkovcu će, u okviru JPU “Jevrosima Rabrenović – Jevra”, biti dežurna Centralna vaspitna jedinica (matični vrtić).

U Plužinama će biti dežuran Dječiji vrtić pri Obrazovnom centru.

U podgoričkoj JPU ”Ljubica Popović” biće dežurne vaspitne jedinice Suncokrili, Pčelica i Bajka, a u “Đini Vrbici” Poletarac, Mogli, Mali princ, “Dragan Radulović”, Zvjezdani vrt i Dječija radost. Iz ove JPU za portal Roditelji.me se kazali da će djeca iz vaspitnih jedinica  “Ljubica Popović” i Osmijeh boraviće u Vaspitnoj jedinici (VJ) Pčelica, djeca iz vaspitnih jedinica Sunce i Lane će boraviti u vrtiću Suncokrili, a djeca iz vaspitnih jedinica Palčica i Zvjezdice će boraviti i pohađati VJ Bajka.

JPU “Đina Vrbica” saopštila raspored po vaspitnim jedinicama pa će na primjer u vaspitnoj jedinici Poletarac koja se nalazi na Zabjelu, boraviti djeca iz ove vaspitne jedinice i vaspitnih jedinica Đina Vrbica i Leptirić. Detaljan raspored možete pročitati na sljedećem linku —> Od 1. jula biće dežurno šest vaspitnih jedinica „Đine Vrbice“

U okviru barske JPU “Vukosava Ivanović Mašanović” dežuraće vaspitne jedinice Pužić Veseljko i Bubamara (jaslice).

Na Cetinju dežurna je vaspitna jednica Nov vrtić Javne predškolske ustanove “Zagorka Ivanović”.

U Plavu je dežuran Centralni vrtić.

U Budvi će, u okviru JPU “Ljubica V. Jovanović – Maše”, tokom jula biti dežurni Centralni vrtić u Budva, vaspitna jednica Pržno i jednica Brežine u Petrovcu dok će u toku avgusta biti dežurni Centralni vrtić i jednica Brežine.

U JPU “Dragan Kovačević” u Nikšiću dežurne će biti tri vaspitne jedinice – Radost, Bambi (jasleni uzrast) i Lastavica.

Danilovgradski mališani u toku ljeta boraviće u matičnoj vaspitnoj jedinici JPU “Irena Radović”.

U Beranama će u toku ljeta biti dežuran Centralni vrtić Javne predškolske ustanove “Radmila Nedić”.

Tokom jula, u Herceg Novom u okviru JPU “Naša radost” biće dežurne vaspitne jedinice Igalo i Bijela dok će u toku avgusta biti dežurna samo vaspitna jedinica Igalo.

U pljevaljskoj JPU Eko bajka biće dežuran matični objekat kao i vaspitna jednica na Žabljaku.

Centralni objekat Javne predškolske ustanove Solidarnost iz Ulcinja biće dežuran u toku ljeta za mališane iz te opštine.

U Kotoru, u okviru JPU Radost dežurne su vaspitne jedinice Škaljari i Dobrota.

U kolašinskoj JPU “Sestre Radović” dežuran je Centralni objekat.

U Tivtu će biti dežurna vaspitna jedinica Tivat u okviru JPU Bambi.

JPU Bambi je trenutno zatvorena zbog toga što je jedna vaspitačica pozitivna na koronavirus. Iz te ustanove su kazali da će o daljim aktivnostima javnost biti blagovremeno obaviještena.

Zatvoren vrtić u Tivtu, jedna vaspitačica pozitivna na koronavirus

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply