Sjutra konkurs za 800 stipendija za đake stručnih škola

U ponedjeljak, 29. juna, biće raspisan konkurs za oko 800 stipendija za deficitarne kvalifikacije za učenike srednjih stručnih škola, od čega 250 za đake prvih razreda.

Konkurs je raspisan u okviru kampanje Stručno je ključno, a cilj stipendiranja je da fokus bude na i na đacima koji se opredijele za zanimanja deficitarna na tržištu. U konkursu koji se raspisuje sjutra naći će se detalji, kako bi se svi zainteresovani detaljno informisali, a sama predaja dokumentacije biće organizovana od 6. do 8. jula.

Ministar prosvjete Damir Šehović saopštio je da će za te svrhe biti opredijeljeno pola miliona eura, a da je 30 stipendija obezbijedila Privredna komora.

Dodjeljuje se 250 stipendija za prvi razred, 258 za drugi razred i 280 stipendija za treći. Stipendije za prvi razred se dodjeljuju za čak 16 smjerova u 29 škola iz 17 opština, između ostalog za smjer: Kuvar – 30 stipendija, Pekar – 10 stipendija, Kozmetičar – 10 stipendija, Operater obrade drveta – 10 stipendija, Ratar-povrtar-10 stipendija, Prozvođač prehrambenih proizvoda – 5 stipendija i dr.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply