Lipska pećina: Popust za posljednji junski vikend

Sponzorisana objava

Lipska pećina ovog vikenda organizuje obilazak po posebnim, sniženim cijenama za posjetioce, a porodični paket za dvoje odraslih i dvoje, odnosno troje djece do 15 godina košta oko 15 eura.

Ova atrakcija nalazi se u selu Lipa Dobrska, na udaljenosti od 5 km od centra Prijestonice Cetinje. Blizina centru Prijestonice Crne Gore, atraktivnim plažama Budve, kao i glavnom gradu, čine Lipsku pećinu lako dostupnom i idealno pozicioniranom za sve one koji žele da naprave kratak izlet u prirodu daleko od gradske gužve.

Posljednjeg vikenda u junu sa 50 odsto popusta omogućiće cijenu karte za odraslu osobu od 5.45 eura, za djecu od 5 do 15 godina plaćaće se 3.45 eura, a za malađe od 5 godina 50 centi.

Rezervacija ulaznica nije potrebna. Sve što je potrebno je da se dođe na parking Lipske pećine 15 minuta prije termina i kupi ulaznica.

Pećinska tura obuhvata vožnju vozićem od parkinga do pećine i nazad, i pješački obilazak uređenog dijela pećine u pratnji obučenih vodiča. Tura traje ukupno 60 minuta što je dovoljno vremena da se upiju sve ljepote podzemnog svijeta, poručuju iz Lipske pećine. Postoji pet polazaka tura dnevno – u 10:00, 11:30, 13:00, 14:30 i 16:00 časova.

S obzirom na činjenicu da je temperatura u pećini konstantna tokom cijele godine i iznosi oko 10 stepeni preporučuju se da posjetioci nose laganije jakne. Za više informacija posjetite www.lipa-cave.me.

Pećine su oduvjek golicale maštu i djece i odraslih. Za to su se postarale mnogobrojne legende, pjesme, bajke, junaci iz stripova, priče o dinosaurusima i praistoriji, ali i činjenica da leže skrivene u prirodi. Lipska pećina je upravo jedno takvo, u prirodi skriveno, mjesto čiji jednočasovni obilazak ostavlja cjelodnevni utisak. Savršena za porodični izlet osvježenje je od vreline ljeta, a u kišnim danima dovoljan je razlog da sa djecom izađete iz kuće.

Od samog ulaska u Lipsku pećinu pa do kraja obilaska djeca i roditelji imaju priliku da čuju mnogobrojne zanimljivosti. Saznaće kako je pećina otkrivena, zašto su je koristili prvi posjetioci, kako pećine nastaju i kako se formiraju pećinski ukrasi. Priča o psu koji je otkrio pećinu ostaće zadugo sa svima koji kroče u Lipsku. Nije ni čudo, svi mi volimo priče sa srećnim krajem i otkrivanjem blaga.

U obilazak Lipske pećine može se poći bilo kog dana. Tura polazi sa parkinga Lipske na kome se nalazi i kancelarija za prodaju ulaznica, nakon što dobiju sve neophodne informacije posjetioci ulaze u vozić i u tačno vrijeme kreću u jednočasovni obilazak.

Posjetioci se kreću uređenom stazom u pratnji vodiča, a prostranost dvorana i prolaza doprinosi lagodnom boravku u pećini. S obzirom na to da se pećina nalazi na 5 km udaljenosti od Cetinja, porodice mogu dopuniti svoj izlet posjetom prijestonici, Lovćenu, Njegušima ili Rijeci Crnojevića.

Pećinski svijet kao iz mašte, legende i priče koje ga opkružuju, zanimljivi vozić i netaknuta priroda doprinose tome da porodice sa djecom budu i najčešći posjetioci Lipske.

Cijene, aktuelne popuste, informacije o lokaciji i slično možete provjeriti na sajtu Lipske pećine: www.lipa-cave.me.

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply