Deset parkova i igrališta pod video nadzorom

U Podgorici će deset parkova i igrališta ubuduće biti pod video nadzorom kako bi se zaustavile krađe i uništavanje, posebno mobilijara.

Pod video nadzorom u narednom periodu biće Kraljev park, dvorac Petrovića u parku Kruševac, park Ivana Milutinovića, Centralni park na Pobrežju, Karađorđev park, Dječji park, igrališta kod Okova i Ulici Admirala Zmajevića na Starom aerodromu, u Bloku 5 kod vrtića Suncokrili, i u Vučedolskoj ulici.

Iz Glavnog grada je saopšteno da su u toku radovi na instalaciji i ugradnji tehničke opreme, a shodno Zakonu o zaštiti lica i imovine, sistemom video nadzora upravljaće Služba za zajedničke poslove Glavnog grada.

“Uslijed sve brojnijih primjera otuđenja i devastacije imovine Glavnog grada, posebno parkovskog mobilijara i dječijih igrališta, gradska uprava odlučila je da postavi video nadzor na pomenutim lokacijama. Uvođenje video nadzora doprinijeće očuvanju i zaštiti dječijih igrališta i parkova, ali i efikasnijem sankcionisanju onih koji ubuduće odluče da uništavaju imovinu Glavnog grada i svih građana Podgorice”, poručuju iz lokalne uprave Podgorice.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply