Razvijamo maštu i učimo o profesijama

U Igračkoteci i Razvojnom centru Nikšić, udruženja Roditelji, ove sedmice, mališani će učiti o raznolikosti uloga i profesija, i razgovarati o tome šta bi željeli biti kad porastu. Osim toga, na kreativnoj radionici će razvijati finu motoriku, strpljenje i maštu stvarajući jedinstvena djela.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović”, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U ponedjeljak 22. juna u 19 sati počinje radionica Male ruke, Velika djela.

Mališani će u toku radionice vježbati aktivnosti za pravilnu upotrebu makaza ali i sama kreirati, ukrašavati i razvijati maštu. Cilj radionice je usavršavanje finih motoričkih vještina, vježbanje koordinacije, razvijanje preciznosti, a sve to uz zabavu i druženje sa vršnjacima. Na taj način učimo se strpljenju, razvijamo timski duh i samopouzdanje. Uz malo truda, kreativnosti i mašte mališani će imati svoja jedinstvena djela, dok će  kroz igru naučiti nove vještine prilagođene njihovom uzrastu. Radionicu vode socijalne radnice Katarina Čarapić i Tanja Ćirović. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 4 do 8 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

U utorak, 23. juna u 19 sati biće održana nova kreativno- edukativna radionica za djecu pod nazivom Kad porastem, biću

Prijavljena djeca će imati priliku da razgovaraju na temu zanimanja, saznaju zanimljivosti o različitim profesijama, i crtaju sebe u ulozi omiljenog zanimanja. Radionica je zamišljena da djeca na kreativan način iskažu želje i stavove o tome šta žele biti kada porastu. Kroz razne uloge prilagođene njihovom uzrastu učiće o profesijama, ali i individualnosti i osjećanjima. Biće im predstavljeno zanimanje farmaceuta. Cilj radionice je razvijanje kreativnosti i mašte kod djece, kao i ohrabrivanje za iznošenje želja i stavova. Radionicu će voditi Anđela Vukotić, a namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 10 godina. Broj mjesta ograničen je na 15.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply