U Online Učionici Družionici sa 85 djece radila 72 volontera

U Online Učionicu Družionicu, koju je udruženje Roditelji pokrenulo u toku inicijative #UčiDoma pokrenute u toku privremenih mjera uvedenih zbog koronavirusa, bilo je uključeno 85 djece kojima su ovakav vid podrške pružala 72 volontera.

Od uvođenja mjera do kraja školske godine u Online Učionicu Družionicu održano je 529 časova preko telefona i Vibera. Izuzev djece iz Podgorice i Nikšića sa kojom udruženje Roditelji u kontinuitetu radi tokom godine, Online učionica Družionica uključila je djecu iz Bijelog Polja, Mojkovca i Cetinja.

Budući da se radi o porodicama koje su socijalno ugrožene i veliki broj njih nije imao pristup tehnologiji za praćenje nastave i učenje sa volonterima, uz podršku sva tri mobilna operatera u Crnoj Gori, obezbijeđeno je 29 mobilnih telefona sa paketima interneta.

“Razlika u vremenskoj zoni nije spriječila jednu volonterku koja je čak sa drugog kontinenta pružala podršku u učenju djevojčici kojoj je to mnogo značilo. Osim nje, studenti, srednjoškolci, zaposleni iz cijele Crne Gore su našli vremena i volje da rade sa djecom na ovaj način”, kazala je Tanja Ćitović, koordinatorka programa Učionica Družionica.

Udruženje Roditelji će zato od septembra nastaviti sa Online Učionicom Družionicom za osnovnoškolce iz više gradova Crne Gore.

Udruženje Roditelji program Podrška u savladavanju školskog gradiva realizuje od 2016. godine i isključivo je namijen djeci iz socijalno ugroženih porodica, s ciljem da im se pomogne u savladavanju školskog gradiva kako bi se posebna pažnja usmjerila na obrazovanje. Udruženje u Razvojnom centru održava individualne i grupne časove za djecu, kao i kreative edukativne i psihološke radionice. Program Učionice Družionice funkcioniše zahvaljujući volonterima i finansijskoj podršci Next auta, dok prihološku podršku djeci pružaju iz Udruženja Psihologa Crne Gore.

Osim online podrške, u toku školske 2019/2020 održano je i 395 individualnih i grupnih časova za 80 djece, koje je pružalo 62 volontera.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply