Ove sedmice zaplovimo u svijet mora i joge

Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić, udruženja Roditelji, narednih dana biće mjesto okupljanja djece uzrasta od 4 do 14 godina, u toku na dvije kreativno edukativne radionice. Mališani će imati priliku da stvaraju morsko dno koristeći različite materijale i na taj način razvijaju kreativnost. Osim toga, na radionici joge će vježbati balans, koordinaciju i unapređivati samopouzdanje.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović”, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U utorak, 9. juna u 18 sati biće održana radionica pod nazivom U carstvu morskih životinja, a namijenjena je djeci uzrasta od 4 do 9 godina.

Mališani će imati priliku da čitaju priču ,,Kornjača Kosta i drugari”, a potom se kreativno izraze pomoću kreda u boji, vodenog rastvora i plastičnih kesa, praveći jedinstveno morsko dno. Kako bi morsko plavetnilo bilo u potpunosti živopisno, drugari će kreirati neke od životinja koje čine carstvo podvodnog svijeta. Na kraju radionice biće organizovane zagonetke o morskim životinjama, gdje će obnoviti naučeno. Radionicu će voditi vaspitačica Ana Pejović. Broj mjesta ograničen je na 15.

U petak, 12. juna u 18 sati počinje radionica Joga za djecu, a namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 14 godina.

Joga omogućava djeci da se bave sportom na siguran i zabavan način koji pomaže da se razvijaju tijelo i um. Vježbanje joge u kontinuitetu omogućava da se prevaziđu školski, psihološki, emotivni, socijalni, fizički izazovi sa kojima se djeca svakodnevno susreću. Na radionici će prijavljena djeca razvijati koordinaciju, balans i otpornost u prijatnoj atmosferi. Značaj joge za djecu je višestruk i ogleda se u pospješivanju memorije i koncentracije, razvijanju zdravih stilova života, unapređuje samopouzdanje i utiče na skladan razvoj muskulature i pravilno držanje tijela. Radionicu će voditi licencirani međunarodni instruktor hatha joge Vesna Franciskovic, a broj mjesta ograničen je na 15.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply