Naredne sedmice izrađujemo pasoše drugarstva

U Razvojnom centru udruženja Roditelji za narednu sedmicu je pripremljen kreativni i edukativni sadržaj za mališane. Kroz igru i stimulativne aktivnosti koje omogućava NTC poligon razvijaće spretnost, logičko razmišljanje i strpljenje. Osim toga, praviće kreativnu baštu i učiti o različitosti i važnosti poštovanja njihove jedinstvenosti.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedjeljak, 8. juna, u 19 sati počeće NTC Radionica koju organizujemo u saradnji sa PU Pinokio Artić i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmijeh, NTC centar Bar Svetionik, koji imaju licencu za sprovođenje programa. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 6 godina, a vodi je vaspitačica Sanja Krgović.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović s ciljem podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom. Broj mjesta je ograničen na 15.

U srijedu, 10. juna, od 18 sati uslijediće nova kreativna radionica pod nazivom Moja Bašta, za djecu uzrasta od 5 do 10 godina.

Na radionici će prijavljeni drugari   kombinovanom tehnikom, slikanjem i pomoću otisaka stvarati baštu sa različitim povrćem. Cilj je da se djeca upoznaju sa novom grafičkom disciplinom otiskivanja. Osim toga, na ovaj način vježbaće preciznost, strpljenje i razvijati maštu osmišljavajući najljepšu baštu. Radionicu će voditi Milena Baćović, a broj mjesta je ograničen na 10.

U petak, 12. juna, od 18 sati pripremili smo kreativno edukativnu radionicu pod nazivom Djeca svijeta, a vodi je vaspitačica Bojana Đukanović.

U toku radionice mališani će razgovarati o djeci koja pripadaju drugim kulturama, govore druge jezike, drugačije izgledaju. Na taj način učiće o različitosti i važnosti poštovanja njihove jedinstvenosti. Osim toga, u kreativnom dijelu djeca će izrađivati pasoše drugarstva, tokom kojeg će razvijati maštu i uposliti prstiće. Radionica je namijenena djeci uzrasta od 6 do 8 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

Leave a Reply