U utorak razgovaramo o roditeljstvu UŽIVO: Vrijeme jedan na jedan i tehnike smirivanja

Nedostatak vremena provedenog sa djecom česti je problem svadnevnice roditelja, zbog čega je važno da znaju načine kako da to nadomjeste primjenjujući tehniku “jedan na jedan”, koja im osim u tome može pomoći i da generalno unarijede odnos sa djetetom.

Kako se vrijeme “jedan na jedan” razlikuje od uobičajene igre sa djetetom, zašto je važno na takav način provoditi vrijeme sa djecom, kako to pozitivno utiče na ponašanje i saradljivost djeteta… neka su od pitanja na koja će biti odgovoreno u toku online događaja Razgovara(j)mo o roditeljstvu – UŽIVO, koji udruženje Roditelji i UNICEF organizuju naredne sedmice.

Psihoterapeutkinja Darija Petović Bambur govoriće u utorak,  2. juna od 18 sati i o tome kako da ostanemo smireni u izazovnim situacijama sa djecom. Petović, koja je transakcioni analitičar pod supervizijom ali i voditelj programa Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje, uputiće roditelje na tehnike koje mogu da koriste kako bi pomogli sebi da imaju više strpljenja u odnosu sa djecom i da lakše istraju u postavljanju granica.

Razgovor će voditi novinarka Televizije Vijesti i urednica jutarnjeg programa Boje jutra, Bojana Bojović.

Zainteresovani mogu pratiti ovaj Live na Facebook stranici portala Roditelji i u komentarima postavljati pitanja, a snimak i ključne poruke u formi teksta biće objavljeni u posebnoj rubrici na portalu Roditelji.me

Vrijeme “jedan na jedan” i načini smirivanja u procesu roditeljstva neke su od tema kojima se bavi program Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje, a namijenjen roditeljima koji žele da unaprijede komunikaciju i kvalitet odnosa sa djetetom, ali i riješe konkretan izazov/problem kada je roditeljstvo u pitanju. U Crnoj Gori ga sprovodi nekoliko organizacija i ustanova, među kojima je i udruženje Roditelji koje je do sada organizovalo šest ciklusa programa.

Program Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje nastao je kao plod partnerstva univerziteta Oksford, Kejptaun i Bangor kao i Klovnova bez granica iz Južne Afrike. Program je do sada realizovan u više zemalja širom svijeta, od Južne Afrike, preko Tajlanda, Filipina, Sudana i mnogih drugih, a u Crnoj Gori se sprovodi uz podršku UNICEF-a.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply