Otvorena rekonstruisana Stomatološka poliklinika

Foto: Twitter (Klinički centar Crne Gore)

Prije nekoliko dana otvorena je rekonstruisana Stomatološka poliklinika Kliničkog centra Crne Gore, a kako je kazala doktorka Marija Antunović, radovi su trajali od avgusta do decembra prošle godine.

Ona je, gostujući u emisiji Boje jutra na TV Vijesti, kazala da je rađena krovna konstrukcija, vodovono-kanalizaciona mreža, elektro instalacija, bravarija… Dodaje da je ugrađen i novi medicinski pod.

Antunović je navela da je nabavljeno pet novih stomatoloških stolica i da sva odjeljenja imaju novu opremu.

Kako je pojasnila, pacijenti svih uzrasta i svih kategorija mogu doći na pregled, a Fond pokriva troškove za osobe do 18 godina i ljude starije od 67, kao i za studente do 26 godina starosti. Ostali pacijenti plaćaju stomatološke usluge po cjenovniku KCCG.

Foto: Twitter (Klinički centar Crne Gore)

Dr Antunović navodi da se prvi pregledi se ne zakazuju već pacijent dođe na pregled nakon kojeg mu se sugeriše šta je potrebno uraditi.

„Intervencije se zakazuju po određenom redu hitnosti”, kazala je ona.

Na Poliklinici, koja je ustanova sekundarnog i tercijarnog nivoa stomatološke zaštite, rade ljekari specijalisti koji pružaju usko specijalističku pomoć.

Izabrani stomatolog je na primarnom nivou tj. u privatnim ordinacijama koje su sklopile ugovor sa FZO.

Foto: Twitter (Klinički centar Crne Gore)

Poliklinika je jedina ustanova koja radi intervencije djeci sa posebnim potrebama.

Prema riječima dr Antunović djeca sa posebnim potrebama od juna prošle godine ne čekaju na intervencije,

„Mi nemamo listu čekanja za takve pacijente, imali smo nekad ranije”, kazala je ona i dodala da u ovom trenutku nemaju nijednog pacijenta na listi čekanja za rad u opštoj anesteziji.

Kako je kazala, to su pacijenti sa autizmom, cerebralnom paralizom, psiho-motornom retardacijom i rad sa njima se obavlja u hirurškom bloku u operacionoj sali.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply