Besplatan webinar za roditelje na temu uticaj nasilja u medijima na djecu

Uticaj izloženosti djece sadržajima u kojima je prikazano nasilje jedno je od pitanja koje kod roditelja izaziva nedoumice, zbog čega Udruženje Roditelji i portal Roditelji.me organizuju, u četvrtak 28. maja od 18 sati i 30 minuta, besplatan webinar na temu Nasilje u medijima. Predavanje će voditi Ella Selak Bagarić, magistrica psihologije i doktorand.

Selak Bagarić zaposlena je u Poliklinici za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, zdravstvenoj ustanovi specijalizovanoj za rad sa traumom.

Na predavanju će biti govoreno o tome kako gledanje nasilja u medijima može uticati na djecu, kako da roditelji razgovaraju sa njima na ovu temu i da ih zaštite.

Uz to, roditelji će imati priliku da kroz direktnu komunikaciju sa predavačem postavljaju pitanja, iznose dileme i čuju iskustva drugih roditelja.

Webinar realizujemo putem online platforme Zoom. To znači da ga možete pratiti iz svojih domova, ali je važno da se pripremite i preuzmete ovu aplikaciju putem sledećeg linka: https://zoom.us/support/download. Možete je instalirati na računaru ili telefonu.

Svi roditelji za učešće se mogu prijaviti najkasnije do četvrtka, 28. maja do 15 sati, i to putem email-a: [email protected] ili telefona 020 511 983.

Prijavljeni roditelji dobiće pozivnicu/link za praćenje predavanja.

Online predavanje organizuje se u okviru projekta Prevazilaženje izazova roditeljstva u digitalnom dobu koji je podržan kroz regionalni program Mediji za građane – Građani za medije: Jačanje kapaciteta nevladinih organizacija za razvoj medijske i informacione pismenosti koji u Crnoj Gori sprovodi Institut za medije, a koji finansira Evropska unija i kofinansira Ministarstvo javne uprave.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply