I roditelji žrtve porodičnog nasilja

U periodu izolacije zbog epidemije korona virusa u Crnoj Gori odnosno u toku marta i aprila zabilježeno je 50 krivičnih djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, od čega su u osam odsto slučajeva očevi bili žrtve sinova, a u šest odsto majke.
U 40 odsto slučajeva nasilje su trpjele sadašnje ili bivše supruge odnosno partnerke, dok je u tri slučaja suprug bio žrtva. Nasilje među braćom činilo je deset odsto od ukupnog broja krivičnih djela.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova su kazali Pobjedi da su po dva krivična djela zabilježena od oca nad sinom, majke nad ćerkom i oca nad ćerkom.

“Ostalo su krivična djela među ostalim srodnicima. Od osam maloljetnih žrtava, pet su žrtve porodičnog nasilja koje je počinila majka, dva maloljetne osobe ženskog pola, takođe, žrtve majke i jedan maloljetnik žrtva nasilja oca”,  pojasnii su iz MUP-a.

Tokom marta bilo je 23 ova djela, a u aprilu 27, a na štetu 65 osoba. U istom periodu prethodne godine, u martu je bilo 17 krivičnih djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, a u aprilu 13.

U skloništa za žrtve u martu i aprilu ove godine upućeno je pet žrtava nasilja.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply