Povećan broj povreda od pada sa bicikla kod djece

Foto: Printscreen YouTube

Krajem prošle sedmice i za vikend u Institutu za bolesti djece u Podgorici zabilježen je veći broj povreda od pada sa bicikla kod djece, gotovo 100 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Direktor te ustanove dr Saša Radović ašelovao je na roditelje da više uživaju u prirodi i na veći oprez i mjere.

“Čini mi se kao da se vožnja biciklom pretvara u egzibicionizam”, rekao je on gostujući u jutarnjem programu Boje jutra.

Komentarišući pojavu kavasaki sindroma nakon preležanog koronavirusa, koja pogadja sve više mališana u Evropi, a i zabilježena su dva slučaja u Srbiji, Radović je rekao da je još nepoznato da li se radi o udruženju oba stanja ili je bilo okidača.

“Za prave naučne dokaze trebaće nam dosta vremena. Šta je uzrok, a šta posledica to ćemo tek otrkriti. Radi se o djeci uzrasta od 11 do 16 godina. Oba pacijenta u Srbiji su u dobrom stanju”, istakao je dr.

Od 11. maja Institut za bolesti djece radi u punom kapacitetu, vrlo brzo neće biti liste čekanja.

“I u vrijeme trajanja epidemije rad u Dječjoj bolnica je realizovan nesmetano. Kolege su pokazale ogromnu energiju. Tokom dolaska na pregled sve epidemiološke mjere se moraju ispoštovati. Moramo da budemo oprezni I dalje. Prvo poluvrijeme se uspješno završilo. I dalje moramo da budemo oprezni I da poštujemo epidemiloške mjere”, rekao je dr.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply