Narednih sedmica počeće rekonstrukcija barskog doma učenika

Sveobuhvatna rekonstrukcija Doma učenika u Baru počeće narednih sedmica, a radiće se po savremenim standardima kakve zahtijevaju objekti ovog tipa, najavio je načelnik Službe za investicije i javne nabavke u Ministarstvu prosvjete, Filip Grujić.

On je kazao da će Ministarstvo u tu svrhU uložiti oko 400.000 eura.

„Očekuju nas obimni radovi na rekonstrukciji cjelokupne fasade, zamjeni kompletne spoljašnje i unutrašnje bravarije, rekonstrukciji kompletnog enterijera sa opremanjem novim namještajem. Takođe, radiće se na totalnoj rekonstrukciji kuhinjskog bloka sa vešerajem, što podrazumijeva rekonstrukciju svih instalacija, te opremanje novom kuhinjskom opremom vrijednosti preko 100 000 eura, nakon čega će kuhinja zadovoljavati sve standarde HACCP sistema bezbjednosti hrane“, naveo je Grujić.

Prema njegovim riječima, Ministarstvo prosvjete se detaljno bavilo pitanjem uslova u Domu učenika, te je 2019. godine pripremilo projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju objekta.

„S obzirom na to da je objekat u stanju koje zahtijeva ozbiljnu rekonstrukciju, u prethodna dva mjeseca smo doradili projekat, kako bi radovi bili sveobuhvatni. Radimo na tome da najkasnije u narednih mjesec dana započnemo sa izvođenjem radova, te vjerujemo da će Dom naredne školske godine dočekati učenike i studente u potpuno novom ruhu“, rekao je Grujić.

On je podsjetio da su u Domu 2017. godine rekonstruisani toaleti vrijednosti oko 70.000 eura. Grujić je kazao da će nakon planiranih radova sistem obrazovanja dobiti još jedan moderan objekat za boravak učenika i studenata.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply