Od sjutra emitovanje pripremnih časova za maturante i polumaturante

Sjutra počinje emitovanje pripremnih časova za polumaturske, maturske i stručne ispite na tri kanala: TVCG2, Uči doma 1 i Uči Doma 2, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Emitovaće se tri predmeta: Engleski jezik, Matematika, Crnogorski-srprski, bosanski i hrvatski jezik i književnost.

“Snimljeno je preko 20 pripremnih predavanja. Emitovanja će biti organizovana u toku ovog i narednog vikenda. Takođe, svi video – materijali će od sjutra biti dostupni na #UciDoma YouTube kanalu, te na #UciDoma sajtu i aplikaciji”, kazala je portparolka Ministarstva prosvjete, Milica Lekić.

Iz Ministarstva dodaju da se pripremni testovi objavljuju uz sve četiri dnevne novine.

“Na taj način obezbijeđena je široka dostupnost ovih materijala učenicima”, kazali su oni. Navode da se pripremni testovi mogu naći i na svim #UciDoma platformama.

Dnevna novina Dan objavila je testove za maturante 4, 5. i 6. maja; Dnevne novine dodatne testove za maturante 7. i 8. maja; Pobjeda testove za polumaturante objavljuje 7, 8. i 9. maja, a Vijesti testove za stručne škole 11, 12. i 13. maja.

“Svi portali ustupili su besplatno prostor za banere #UciDoma sadržaja. Osim toga, sve dnevne novine su, bez razmišljanja, stavile obrazovanju svoje kapacitete na raspolaganje, i tu trenutno mislim na besplatnu štampu pripremnih testova za polumaturante i maturante. Generalno, dugujemo zaista veliku zahvalnost medijima zato što su prepoznali trenutak kada je njihova podrška ključna”, rekla Lekić.

Direktorica marketinga Pobjede Željka Radulović kazala je da su uoči eksterne provjere znanja za učenike završnih razreda osnovnih škola, smatrali svojom obavezom da djeci omoguće da dobiju besplatno pripremne testove i na taj način podrže napore Ministarstva prosvjete, u dijelu projekta #UciDoma.

“Vrijeme epidemije virusom COVID 19 izazov je za sve, kako za učenike koji završavaju osnovnu školu, tako i za njihove roditelje, i sigurno da im nije bilo lako učenje u potpuno promijenjenim okolnostima.  Ipak, nadamo se da smo im bar malo pomogli u pripremi završnih, eksternih ispita, pa za nas nije bilo ni u jednom momentu dileme da li podržati ovu akciju i da li podijeliti testove uz našu novinu”, kazala je ona.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply