Svaki drugi roditelj smatra da #UčiDoma treba da nastavi da živi

Većina roditelja kazala je da su njihova djeca naučila bolje da koriste nove tehnologije kako bi pratila školski program preko interneta, a svaki drugi smatra da treba nastaviti sa stvaranjem nastavnog sadržaja na televiziji i internetu i nakon ove krize, pokazalo je istraživanje koje je Ipsos uz podršku UNICEF-a sproveo prošle sedmice.

Savjetnica u Ministarstvu prosvjete Milica Mićunović kazala je da rezultati istraživanja govore o uspjehu projekta #UčiDoma i mogućnostima crnogorskog obrazovnog sistema, ali i šalju i poruku o neophodnosti digitalizacije, koju je, kako navodi, Ministarstvo prosvjete postavilo kao prioritet za naredni period.

Da bi se usljed krize izazvane pandemijom COVID-19 unaprijedio kvalitet nastave, Ministarstvo prosvjete će, uz podršku UNICEF-a, organizovati obuku nastavnika osnovnih i srednjih škola širom zemlje o korišćenju Office 365 digitalnih alata za interaktivno učenje. Na ovaj način, dugoročno unapređujemo obrazovni sistem kroz jačanje digitalne pismenosti i nastavnika i djece”, kazala je ona.

V.d. šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Mihaela Bauer kazala je da je većina roditelja, prema ovom istraživanju, zadovoljna time kako su škole i vrtići reagovali na krizu sa koronavirusom.

„Takođe, većina roditelja nije zabrinuta da će djeca izgubiti radne navike zbog zatvaranja škola i vrtića. Ovi podaci i činjenica da je inicijativa #Učidoma uspješno sprovedena za vrlo kratko vrijeme, govore o velikom potencijalu obrazovnog sistema Crne Gore da se brzo transformiše u još savremeniji i kvalitetniji sistem učenja digitalnog doba. UNICEF će svakako podržati ovaj proces ne samo tokom krize s koronavirusom, već i nakon nje”, kazala je ona.

Odmah po zatvaranju škola zbog pandemije COVID-19, Ministarstvo prosvjete je organizovalo nastavak učenja preko televizije i interneta.

Prema istraživanju koje je Ipsos sproveo uz podršku UNICEF-a krajem marta, preko dvije trećine građana je makar jednom gledalo TV kanal “Uči doma” u prethodnih nedjelju dana i većina njih su bili zadovoljni kvalitetom sadržaja.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply