Webinar za roditelje: Pomozite djeci da nauče da programiraju

Britanski savjet u Crnoj Gori organizovaće u srijedu, 6. maja od 14 sati webinar za roditelje koji će im pomoći da nauče zašto je programiranje ključno za budućnost njihove djece, ali i kako mališani kroz igru mogu lako da počnu da programiraju na besplatnoj platformi Make Code.

Nakon webinara koji organizuju u okviru inicijative #OstaniDoma podijeliće 13 video tutorijala koji detaljno objašnjavaju kako se platforma za programiranje koristi i kako djeca mogu jako lako da naprave svoje prve projekte.

Prijave za webinar su dostupne na ovom linku – PRIJAVA

Webinar je na engleskom jeziku i besplatan je.

U toku webinara sa roditeljima će razgovarati direktorica za odnose sa partnerima za Sjevernu Ameriku u Mikro:bit edukativnoj fondaciji, Kejti Henri koja jelicencirana direktorica škole i bivša nastavnica STEAM predmeta.

Jedan od predavača je i Dragutin Šćekić koji ima više od 20 godina iskustva kao učitelj, trener za nastavnike i obrazovni konsultant. Trenutno radi kao direktor osnovne škole. Njegova glavna područja ekspertize su reforme nastavnog plana i programa, ključne kompetencije i informacione tehnologije u obrazovanju. Bio je angažovan na različitim inicijativama i projektima za reforme obrazovnih politika u Crnoj Gori, regionu Zapadnog Balkana i Evropi. Jedan je od vodećih trenera na projektu Škole za 21. vijek Britanskog savjeta, gdje se posebno bavi obukom direktora škola.

Adeh Hovasapian je takođe dio tima koji će roditeljima biti na raspolaganju. Ona je menadžer za engleski jezik i projekte u oblasti obrazovanja u British Council-u u Jermeniji. Adeh je iskusni ELT stručnjak, NILE trener i UK CMI akreditovani menadžer. U British Council-u, Adeh proteklih šest godina uspješno vodi obrazovne projekte u saradnji sa centrima za programiranje za državne škole, istraživački i razvojni rad sa visokoškolskim sektorom i rad na reformi obrazovnih politika sa Ministarstvom prosvjete Jermenije.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply