Apel roditeljima da kontakti djece budu na minimumu

Nacionalno koordinaciono tijelo pozvalo je roditelje i staratelje da svedu na najmanju mjeru međusobne kontakte djece uz objašnjenje da grupisanje zbog igre ili drugih razloga predstavlja izuzetno visok epidemiološki rizik.

Ocijenjeno je da posebnu opasnost, nakon relaksacije pojedinih mjera, predstavlja činjenica da je primjećeno više kontakata mlađih i sredovječnih građana sa starim osobama što predstavlja može biti opasno za starije građane.

NKT apeluje na izbjegavanje fizičkog kontakta, naročito sa starim osobama koje su najranjiviji segment populacije, piše u saopštenju.

Nacionalno koordinaciono tijelo preporučuje svim građanima da u svakoj prilici nose zaštitne maske – bilo kupljene, bilo one kućne izrade ili da, ako ih nemajupokriju usta i nos maramom ili šalom jer se na taj način bitno umanjuje rizik od širenja infekcije novim koronavirusom.

“Tražimo razumijevanje i partnerstvo kao i u danima izuzetno restriktivnih mjera. To je naša zajednička odgovornost jer opasnost još nije prošla”, navode iz NKT-a.

U slučaju eventualnog masovnog nepoštovanja preventivnih mjera, pogotovo mjere o fizičkoj distanci, NKT će, navode, u cilju zaštite zdravlja i životâ građana, razmotriti pooštravanje mjera.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply