Zabrana kretanja od 23 sata umjesto od 19

U Crnoj Gori je počelo ublažavanje mjera uvedenih zbog opasnosti od širenja koronavirusa, pa će građani od sada moći da se kreću od 5 sati do 23 časa, svakog dana u sedmici.

Zabrana kretanja je do sada važila od 19 sati radnim danom, subotom od 13, a nedjeljom od 11 sati, do pet sati ujutro narednog dana.

Prodavnice robe široke potrošnje kojima je do sada bio omogućen rad u skraćenom vremenu ubuduće mogu biti otvorene od od 7 do 22 sata radnim danima i subotom, odlučio je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti.

Stanovnicima opštine Tuzi ukinute su posebne mjere dosadašnje zabrane, tako da se od stupanja na snagu naredbi na koje je NKT danas dalo saglasnost za njih  važe pravila kao i za građane svih ostalih crnogorskih opština. Građani Tuzi mogu putovati u Glavni grad jer se Podgorica, Tuzi i Danilovgrad tretiraju kao jedna cjelina.

Odobrene su i individualne sportske i rekreativne fizičke aktivnosti na javnim površinama poput trčanja, džoginga i sl. uz obavezno odstojanje  i poštovanje svih ostalih mjera prevencije, a posebno fizičke distance.

“Nacionalno koordinaciono tijelo upozorava građane da opasnost nije prošla i da je neophodno da se striktno pridržavaju svih mjera koje su na snazi!”,objavila je Vlada.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply