U subotu umjesto od 13 sati, zabrana izlaska od 19

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti produžilo je radno vrijeme maloprodajnih objekata i pijaca u subotu, 18. aprila do 18 časova, a zabranu napuštanja objekta stanovanja pomjerilo na 19 časova umesto 13 sati.

“Uvažavajući uvećane potrebe građana koji će provesti uskršnje praznike u krugu svojih porodica, produženo je radno vrijeme maloprodajnih objekata i pijaca u subotu, 18. aprila do 18 sati. OVE subote mjera zabrane napuštanja objekta stanovanja važi od 19 sati”, objavljeno je na zvaničnom Twitter profilu Vlade Crne Gore.

Privremenim mjerama NKT za zaštitu građana od koronavirusa prethodnih subota, bio je zabranjen izlazak iz objekta stanovanja subotom od 13 do nedjelje u pet sati ujutro.

Iz NKT-a je saopšteno da je u Podgorici registrovano nepoštovanje zabrane kretanja u grupi, a u trgovinama širom Crne Gore nepoštovanje nošenja zaštitne opreme i obavezne fizičke distance.

Zbog toga je NKT od inspekcija zatražilo pojačanu kontrolu i sankcionisanje prekršaja uključujući i zatvaranje objekata.  

Načelnica Odjeljenja za zarazne bolesti u Institutu za javno zdravlje, Sanja Medenica kazala je danas na konferenciji za novinare da je i Podgorici, u kojoj je registrovano narušavanje zabrane kretanja u grupi, moguće uvođenje još restriktivnijih mjera, ukoliko se one koje su propisane ne budu poštovale.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply