JPU “Đina Vrbica” obezbijedila pomoć logopeda i psihologa

Foto: Ilustracija

JPU “Đina Vrbica” obezbijedila je psihološku i logopedsku pomoć roditeljima čija djeca su i ranije koristila ove usluge u okviru ove predškolske ustanove.

„Po nastupanju mjera izolacije gotovo svi roditelji koji su bili na evidenciji psihološke službe su nam se počeli obraćati telefonom sa određenim nedomicama i to nam je bio pokazatelj da je ovu pomoć važno pružiti svim roditeljima kojima je ona potrebna“, kazala je za boje jutra Dijana Jović iz te JPU.

Kako kaže, roditelji su se najviše javljali zbog straha, panike i nesigurnosti o tome kako da djeci predstave trenutnu situaciju i objasne im promjene u svakodnevnom životu.

„Važno je da prihvatimo i svoje negativne emocije, jer su one normalne u ovoj situaciji“, kaže Jović, dodajući da je to način i za pružanje primjera djeci, koja trebaju naučiti od svojih roditelja kako da se izbore sa negativnim emocijama.

Ona saopštava da je u razgovoru sa roditeljima primjetno da porodice još uvijek nemaju dnevnu strukturu i da je to u početnoj fazi normalno, ali da je važno da roditelji provode vrijeme zajedno sa djecom, aktivno se igrajući sa njima ili im pomažući u školskim aktivnostima.

Jović napominje da je roditeljima na raspolaganju i pomoć logopeda.

Roditelji mogu dobiti pomoć putem Facebook stranice od 10 do 12 sati, kao i pozivom na brojeve telefona telefona, i to za psihološku pomoć na broj 067 313 441 , a za pomoć logopeda na broj 067 243 332.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply