Sigurnost djece na internetu – besplatan webinar za roditelje

Sigurnost djece na internetu tema je novog besplatnog webinara koji organizuju udruženje Roditelji i portal Roditelji.me u utorak, 14. aprila, od 18 sati, koji će voditi Nataša Đukanović, direktorica marketinga kompanije DoMEn, suosnivačica i predsjednica NVO Digitalizuj.me i dugogodišnja zaštitnica ljudskih prava i djece na internetu.

Roditelji se često ne mogu usaglasiti oko zabrana korišćenja interneta, ili imaju strah od svega što se krije iza ekrana, ili djeci daju totalnu slobodu. Pristupi u prevazilaženju izazova u podizanju djece u digitalnom dobu podsjećaju na klasične stilove odgajanja djece i vječitim dilemama koji je pristup najbolji.

Ne postoji magični recept, ali za sve nas koji smo nesigurni u to što radimo i kako podižemo djecu postoje neke osnovne realne stvari kojih možemo da se pridržavamo. Na webinaru će biti govoreno o tome kako zaštititi dijete ali i sebe na internetu, koje su opasnosti  – prepoznavanje i preporučeni pristup, ali i o trikovima.

Uz to, roditelji će imati priliku da kroz direktnu komunikaciju sa predavačem postavljaju pitanja, iznose dileme i čuju iskustva drugih roditelja.

Webinar realizujemo putem online platforme Zoom. To znači da ga možete pratiti iz svojih domova, ali je važno da se pripremite i preuzmete ovu aplikaciju putem sledećeg linka: https://zoom.us/support/download. Možete je instalirati na računaru ili telefonu.

Svi roditelji za učešće se mogu prijaviti najkasnije do utorka, 14. aprila do 15 sati, i to putem email-a: [email protected] ili telefona 020 511 983 (radnim danima od 9 do 17 sati).

Prijavljeni roditelji dobiće pozivnicu/link za praćenje predavanja.

Online predavanje organizuje se u okviru projekta Prevazilaženje izazova roditeljstva u digitalnom dobu koji je podržan kroz regionalni program Mediji za građane – Građani za medije: Jačanje kapaciteta nevladinih organizacija za razvoj medijske i informacione pismenosti koji u Crnoj Gori sprovodi Institut za medije, a koji finansira Evropska unija i kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply