#OstaniDoma: JPU „Đina Vrbica“ pokrenula YouTube kanal sa sadržajima za djecu

 

Foto: Prinstscreen (YouTube)

JPU „Đina Vrbica“, koja danas obilježava 13 godina postojanja, pokrenula je YouTube kanal na kojem će objavljivati sadržaje za djecu kako bi što kvalitetnije provodila vrijeme kod kuće.

Danas su već dostupni predstava Cvrčak i mrav, čas engleskog jezika za predškolce, kao i savjeti profesora fizičkog o tome kako biti fizički aktivan u kućnim uslovima.

“Žalimo što, zbog epidemiološke situacije i preduzetih mjera, nijesmo u mogućnosti da ovaj dan proslavimo na način na koji smo do sad praktikovali, ali se trudimo da našim mališanima omogućimo da što kvalitetnije i zabavnije provedu vrijeme u svojim domovima, sa svojim roditeljima”, kažu oni.

Njihova želja je, kako navode, da svim mališanima uljepšaju ove dane i da ih ne ostave bez edukativnih sadržaja na koje su navikli i koji su neodvojivi dio njihovog odrastanja i obrazovanja.

Navode da će na YouTube kanalu, između ostalog, biti dostupni i snimci vaspitača koji su se pridružili akciji koju su pokrenuli UNICEF Crna Gora i Udruženje Roditelji, a podržalo Ministarstvo prosvjete pod sloganom #IgrajSeDoma.

“Snimci aktivnosti biće zasnovani na onima predviđenim javno važećim planovima i programima, i poslužiće kao inspiracija roditeljima da što kvalitetnije provedu vrijeme s djecom dok traju mjere društvene distance zbog koronavirusa”, kazali su iz JPU “Đina Vrbica”.

Od danas, na njihovom YouTube kanalu, mališani mogu pogledati predstavicu Čvrčak i mrav koju su za njih pripremile vaspitačice Ivana i Mara.

Prijedlog za roditelje – Poslije male predstave roditelji mogu podstaći djecu da sama nastave sa izvođenjem nekih elemenata dramatizacije (da imitiraju glasove i govor likova ili način njihovog govora i kretanja, njihovu mimiku ili gestove).

Profesorice engleskog Edita i Danijela pripremile su čas engleskog i potrudile se da se, dok su kod kuće, mališani prisjete onog što su već učili.

A profesor fizičkog Ivan dao je predloge i savjete kako je najbolje i najbezbjednije biti fizički aktivan u kućnim uslovima i koliko je to važno za zdravlje.

“Uz poruke #ostanidoma #igrajsedoma i #ucidoma želimo i svim našim mališanima da čestitamo ovaj važan dan za sve nas, a mi se nadamo skorom druženju”, poručuju iz “Đine Vrbice”.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply