Paketi pomoći za sve učenike “Sergija Stanića” u teškoj materijalnoj situaciji

Foto: “Sergije Stanić”

Menadžment škole “Sergije Stanić” donio je, kako je saopšteno, odluku da svim učenicima škole, a koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji, uputi pakete pomoći u vidu osnovnih životnih namirnica.

Većina učenika, kojima će paketi biti uručeni, se nalaze na evidenciji Centra za socijalni rad i korisnici su materijalnog obezbjedjenja porodice, međutim, škola je odlučila da uputi pakete i onim đacima koji se ne nalaze na evidenciji Centra za socijalni rad. Uz pomoć odjeljenskih starješina, napravljen je i spisak te djece kojoj je pomoć, takođe, neophodna.

Kako bi i zdravlje i znanje zaista bili u fokusu učenika, oni ne smiju imati egzistencijalnih briga. Nastavnici Škole za srednje i više stručno obrazovanje ,,Sergije Stanić”, kako je saopšteno iz te ustanove, vrijedno rade kako bi svojim đacima omogućili da “uče doma”, međutim, kako bi u neizvjesnoj situaciji kada traje borba sa širenjem kovida-19, oni zaista mogli da imaju i zdravlje i znanje, potrebno je da djeca budu i “sita doma”.

Foto: “Sergije Stanić”

“Činjenica je da borba protiv virusa Kovid-19 utiče na ekonomsku situaciju mnogih porodica, stoga paketi pomoći koje škola upućuje učenicima, i njihovim porodicama, inicijativa je, kojom menadžment ove škole želi da olakša trenutnu situaciju svojih đaka. Naša škola, prepoznata po mnogim humanitarnim akcijama, uvijek je nalazila da pomogne onima kojima je pomoć potrebna: od humanitarnih akcija samih učenika Slatkiš za osmjeh za djecu u Bijeloj, Pokucajmo na njihova vrata za dom starih u Risnu, pa do akcije škole, u saradnji sa udruženjem Roditelji, I ja želim užinu za podgoričke osnovce. Menadžment škole je prepoznao da pomoć, ovog puta, treba poslati na adresu onih koji su se,  svojim učešćem u dosadašnjim humanitarnim akcijama, uvijek nesebično davali. Smatramo da je odgovornost jedne vaspitno-obrazovne ustanove, ne samo da pruži kvalitetnu nastavu”, zaključuju iz škole.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply