Nema izlaska iz kuće radnim danima od 19 do 5 sati ujutro i vikendom

Građanima Crne Gore od sjutra će biti zabranjem izlazak iz objekta stanovanja od 19 do 5 sati ujutro od ponedjeljka do petka, a zabrana će važiti i za period od subote od 13 do ponedjeljka do 5 sati ujutro.

Zabranjen je i boravak od 5 do 19 sati djeci mlađoj od 12 godina bez jednog roditelja, staratelja, usvojioca, hranioca ili dr. punoljetnog člana porodičnog domaćinstva, uz obavezu pridržavanja propisane mjere od najmanje 2 metra udaljenosti od drugih osoba.

Za vrijeme trajanja ove dvije zabrane vlasnici kućnih ljubimaca mogu da borave na javnoj površini, najviše 60 minuta.

zabrana se ne odnosi na Izuzetno za vrijeme trajanja zabrane navedene pod 1. i 2. (dakle i u navedenim terminima) lica koja izvode kućne ljubimce, MOGU da borave na javnoj površini, najviše 60 minuta.

Zabranjuju se i sportske i rekreativne aktivnosti na svim javnim površinama, kao i okupljanje u objektima stanovanja licima koja nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

Zabrana važi za sve osim za izuzetke obuhvaćene naredbom, objašnjeno je iz Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

“Nalazimo se u prelomnom trenutku pandemije, trenutku koji će u velikoj mjeri definisati dalji tok. Iskustva i struka nam govore da moramo dodatno unaprijediti poštovanje mjera i odgovornost svih. I građana i institucija”,  saopšteno je iz Vlade.

Objašnjavaju da u ovakvim situacijama, nažalost, ne postoji druga prilika.

“Donijeli smo odgovorne odluke i odlučno ćemo ih do kraja sprovoditi. Zbog toga vjerujemo da će ih građani razumjeti i poštovati. Ako ne budemo kadri svi zajedno da uložimo u zdravlje, moraćemo uložiti mnogo više u saniranje posljedica, a nažalost, biće i gubitaka ljudskih života koje je nemoguće vratiti”, dodaju iz Vlade.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply