Vježba relaksacije za oslobađanje stresa i anksioznosti

Pored brige o fizičkom zdravlju i ekonomskim problemima, koji su sa razlogom u fokusu javnosti ovih dana, od izuzetne je važnosti pažnju usmjeriti i na brigu o mentalnom zdravlju, s obzirom na količinu stresa i neizvijesnosti sa kojom se većina nas suočava.

Jedan od načina da u tom smislu doprinesemo i pomognemo da oni koji to žele, urade nešto kako bi smanjili svoju anksioznost i ostala neprijatna stanja izazvana trenutnom situacijom, u udruženju Roditelji smo pripremili AUDIO VOĐENU VJEŽBU RELAKSACIJE, kako bi svi kojima drugi vid podrške trenutno nije dostupan, iz udobnosti svojih domova mogli da učine nešto da sebi olakšaju postojeće okolnosti.

U nastavku pronađite vježbu, koju vodi Darija Petović Bambur, koja će vam pomoći da se oslobodite stresa i anksioznosti povezivanjem sa svojim tijelom. Ovu vježbu možete koristiti kada god se osjećate napeto, ali i kao preventivu.

Vjerovatno vam je poznato da se stres, zabrinutost i druga neprijatna stanja u tijelu mogu manifestovati kao napetost, grč u mišićima, gubitak apetita, i brojne druge tjelesne nelagodnosti. Zato je obraćanje pažnje na tijelo i ono što se u njemu događa najbolji način da ublažimo simptome i da se opustimo.

Odslušajte, probate i podijelite dalje, ako mislite da nekome može biti od pomoći.

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply