Građani Tuzi od večeras svi u kućama, bezuslovno

Stanovništvo Tuzi od večeras mora ostati u svojim domovima, odlučilo je Nacionalno koordinacino tijelo za zarazne bolesti u cilju sprječavanja daljeg širenja koronavirusa koji je otkriven u tom mjestu u većoj razmjeri.

“Građani Tuzi od večeras svi u kuće bezuslovno. Počinjemo bitku za Tuzi i bitku za cijelu Crnu Goru”, poručio je večeras potpredsjednik Vlade Milutin Simović.

Direktor Instituta za javno zdravlje, Boban Mugoša kazao je da je od današnih 18 slučajeva, 15 iz Tuzi.

Naglasio da je u pitanju dramatična situacija i da je neophodno da se poštuju mjere.

“Ja molim da se čuje ovaj glas, da zavlada razum, da stanovništvo ostane kod kuća”, poručio je Mugoša.

Direktror Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković poručio je stanovnicima Tuzi da im se obraća u jednom, od možda istorijski najtežih trenutaka koje je obilježi ovaj kraj države.

“To mogu da potvrdim sa medicinskog aspekta, a to je trenutak kada se vreba jedna užasna epidemija da nastupi u vašim krajevima. Zbog toga od večeras svaki građanin Tuzi mora da ostane kod kuće.  Mora da ostane ako misli na porodicu, potomstvo, komšije prijatelje i rođake. Možemo pobijediti samo ako budemo disciplinovali i radili svoj posao”, rekao je Eraković.

Prema riječima Simovića, građani Tuzi i širom Crne Gore uvijek su bili i mudri i kadri, da istrpe i da prežive, a posebno kada je bivalo teško i kad je bilo najteže.

“Ovo je bitka koju noćas počinjemo. Moramo je pobijediti za dobro građana Tuzi i za dobro svih građana Crne Gore. Nacionalni koordinacioni tim radi danonoćno, ovo je naš sada ključni izazov i molim da ove odluke koje smo usaglasali sa predsjednikom Opštine Tuzi da ih počnemo poštovati i realizovati. Svi u kuće bezuslovno. Moramo spriječiti sve ono što je velika opasnost za širenje virusa u okvirima Tuzi i van Tuzi”, rekao je Simović.

Dodao je da građani Tuzi i Opština neće ostati sami.

“Tu je i Glavni grad da pomogne, Vlada Crne Gore, ukupna Crna Gora”, rekao je Simović.

Izvor:Vijesti

Leave a Reply