#UčiDoma: U protekla dva dana snimana nastava za osnovne i srednje škole

U prostorijama podgoričke gimnazije “Slobodan Škerović” se u protekla dva dana snimala nastava za osnovne i srednje škole, u sklopu novog koncepta nastave na daljinu #UčiDoma upostavljenog u vrijeme posebnih mjera zbog koronavirusa.

Kako je PR menadžerka Ministarstva prosvjete Milica Lekić istakla, sve je organizovano u prilično kratkom roku, sa ciljem da se nadoknadi gradivo koje bi, u suprotnom, učenici osnovnih i srednjih škola propustili.

“Projekat nije bilo lako organizovati, tu je veliki broj nastavnika. Organizovali smo čitav projekat na način da vodimo računa o preporukama, socijalnoj distanci, što je opet negdje bio dodatni napor i dodatna obaveza. Vjerujem da ćemo to odraditi na način koji se od nas i očekuje. Mi uvijek volimo da kažemo da, u tako kratkom periodu, možda neće sve biti savršeno ni idealno, ali svakako hoće biti proizvod velikog truda i velikog rada”, dodala je Lekić.

Ona je u razgovoru za novinsku agenciju Infobiro Montenegro najavila da će se sa emitovanjem snimljenog materijala krenuti od ponedjeljka. Napraljen je i poseban sajt http://www.ucidoma.me na kojem će biti objavljeni svi materijali.

“Više informacija ćete dobiti u naredna dva dana. Dodala bih i da smo vodili računa o pristupu e-platforme, odnosno, mogućnosti učenika i njihovih roditelja, i naravno samih nastavnika, da i na taj način uspostave komunikaciju jedni sa drugima, i na tako nadomjeste gradivo”, dodala je Lekić.

Vjeruje da će uz veliku podršku roditelja, koji će sa djecom raditi u narednom periodu, uspjeti u nastojanju da se nadoknadi propušteno, i da se pokaže da zaista postoji mogućnost da svi zajedno iznesu ono što nam je krajni cilj, a to je svakako i zdravlje i znanje.

Izvor: AntenaM

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply