I đaci dva odjeljenja OŠ ,,Radojica Perović” u kućnoj izolaciji

Učenici dva odjeljenja Osnovne škole ,,Radojica Perović” u Podgorici nalaze se preventivno u kućnoj izolaciji jer je sa njima nastavu pohađao i bio u kontaktu sin Podgoričanke zaražene koronavirusom, kome je takođe registrovan COVID-19.
Dječak ide u šesti razred ove škole, a direktoka  Mirjana Bošković kazala je za portal Pobjeda da su je odmah kontaktirali iz Centra za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti Instituta za javno zdravlje i dali joj instrukcije za dalje postupanje.

“Sva imena roditelja i đaka kao i njihove kontakte dala sam Institutu za javno zdravlje koji su ekspresno reagovali, pozvali ih sve, poručili da ostanu u svojim kućama narednih 14 dana, sa čim su se roditelji saglasili. Oni po preporukama IJZ-a dva puta dnevno informišu epidemiologe o njihovom zdravstvenom stanju, drže se preporuka, poštujući tako mjere predostrožnosti”, kazala je Bošković.

Ona je istakla da su se roditelji zaraženog dječka došli iz Španije u četvrtak uveče i da je on bio u školi u petak kada je donešena odluka da obrazovne ustanove neće raditi naredne dvije sedmice. S obzirom na to da je na času fizičkog vaspitanja bio u kontaktu sa učenicima još jednog odjeljenja, uprava škole je, iz bezbjednosnih razloga, kontaktirala i roditelje djece iz tog razreda.

“I oni se nalaze u kučnoj izolaciji. Stalno sam u kontaktu sa odjeljenjskim starješinama i zasad su svi stabilnog zdravstvenog stanja”, istakla je Bošković.

Ona je rekla i da su, po preporuci Ministarstva prosvjete, prošlog petka održani roditeljski sastanci u školi, ali napominje da majka zaraženog dječaka, kojoj je takođe registrovan koronavirus, nije bila prisutna.

U Crnoj Gori do sada je registrovano deset soba zaraženih koronavirusom, a pod nadzorom je više od 2.000 osoba.

I učenici drugog razreda gimnazije Petar I Petrović Njegoš u kojem školu pohađa drugi sin Podgoričanke zaražene koranavirusom takođe su u izolaciji, kao i profesori koji su im predavali prošlog petka, kada je dječak pohađao nastavu.

Izvor: Pobjeda

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply