Od danas online dodjela PIN-a za korišćenje elektronskih servisa u zdravstvu

Foto: Printscreen (portal eZdravlje)

Od danas, 18. marta, na platformi eZdravlje omogućeno slanje online zahtjeva za dobijanje PIN-a, a u svrhu korišćenja elektronskih servisa u zdravstvenom sistemu Crne Gore, saopšteno je iz Fonda za zdravstveno osiguranje.

Kako su pojasnili, to znači da će svi osiguranici Fonda na portalu www.ezdravlje.me i mobilnim apilkacijama eZdravlje biti u mogućnosti da elektronskim putem dobiju PIN, bez odlaska kod izabranog doktora ili u područne filjale Fonda.

“Na ovaj način smanjujemo rizik od širenja infekcije COVID-19 virusa za hronične bolesnike koji su najkritičnija grupa, zatim ljekare i medicinsko osoblje, kao i službenike zaposlene u filijalama i područnim jedinicama Fonda”, kazali su iz oni.

Iz Fonda za zadravstveno osiguranje apeluju na svoje osiguranike da u najvećoj mogućoj mjeri koriste elektronske servise u zdravstvu, koji, kako kažu, naročito u ovoj sistuaciji mogu uticati na smanjenje rizika, kroz pružanje ne malog broja usluga u elektronskoj formi, bez odlaska kod ljekara.

“Prije svega, tu su naručivanje terapije za hronične bolesnike, uvid u laboratorijske nalaze, zakazivanje pregleda i ostalo”, navode oni.

Dodaju da se sve instrukcije i detaljna uputstva mogu naći na adresama www.ezdravlje.me i www.fzocg.me, kao i u sredstvima javnog informisanja.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply